CAMPAGNES

Overal ter wereld zetten onze teams zich dagelijks onvermoeibaar in om de met uitsterven bedreigde dieren en hun habitats te behouden. Toch volstaat enkel onze inzet voor het behoud soms niet. Dat is vooral het geval tijdens belangrijke crisissen, zoals de wijziging van een wettekst of een industrieel project dat de beschermingsmaatregelen in gevaar brengt, of wanneer we oog in oog staan met sterke bedreigingen zoals de spectaculaire en pijlsnelle stijging van de olifanten- en neushoornstroperij de afgelopen jaren.

Daarom voert WWF regelmatig campagnes op nationaal en internationaal niveau om de wilde natuur te beschermen en om te helpen bij het verkleinen van onze ecologische voetafdruk. Het doel van deze campagnes is je te informeren over een bepaald onderwerp, je te sensibiliseren en je de kans te bieden om samen met ons een wereld op te bouwen waarin mens in harmonie leeft met de natuur. Samen is dit allemaal mogelijk.

Lopende campagnes

     

     

Afgelopen campagnes

     

 • #NatureAlert

  Twee jaar campagne voeren om te verhinderen dat de Europese Commissie de Europese natuurwetten herziet.

 • Bewuste Visweek

  Kiezen voor blauw of groen is wat visliefhebbers doen

 • Red de tijger

  Uitstervende families redden een uitstervende familie.

 • WWF en Weleda beschermen de Belgische natuurgebieden

  Van 20 maart tot en met 9 april 2017 doneerde Weleda per verkocht product 1 euro aan WWF. Het ingezamelde bedrag zal nu door WWF en haar lokale partner Natagora worden gebruikt om de lokale natuur en biodiversiteit te herstellen.

 • Living land

  Onze landbouw moet anders!