Contact

Wij beantwoorden jouw vragen

Op zoek naar specifieke info?

We hebben je vraag misschien al beantwoord in onze veelgestelde vragen.

WWF-België investeert zoveel mogelijk geld in natuurbeschermingsprojecten en beperkt andere uitgaven tot een minimum. In 2022 ging 83,7% van onze middelen rechtstreeks naar natuurbehoud. 7,7% dekte onze exploitatiekosten en 8,6% van ons budget ging naar fondsenwerving. Meer details vind je in onze jaarrapporten.

Vanaf 1 januari 2024 vereist een nieuwe wijziging van de Belgische wetgeving inzake verenigingen (DOC 55/3607) dat het identificatienummer van het Nationaal Register (NN) van donateurs wordt vermeld op het formulier dat wordt ingediend bij de belastingdienst om fiscale aftrekbaarheid van gedane giften te verkrijgen.

Dit helpt de overheid om de identiteit van donateurs te verifiëren en ervoor te zorgen dat belastingvoordelen op een transparante en correcte manier worden toegepast. We begrijpen dat privacy belangrijk is, en we verzekeren u dat uw gegevens veilig worden behandeld volgens de geldende wetgeving inzake gegevensbescherming.

Er zijn veel manieren om WWF te steunen. Hieronder vind je een kort overzicht:

Belangrijk: als je in een kalenderjaar minstens € 40 doneert aan WWF-België, heb je recht op een fiscaal attest. Dat ontvang je in het eerste kwartaal van het jaar na de donatie.

We hopen dat je een optie vindt die bij je past. Heb je nog vragen? We staan voor je klaar! Stuur een mailtje naar [email protected] of bel ons op 02 340 09 22.

Wilt u meer informatie over hoe uw bedrijf het werk van WWF kan steunen? Vul dit formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

We aanvaarden betalingen via Bancontact, Visa, Mastercard, betaaloplossingen zoals PayPal, Apple Pay, Google Pay en gewone betalingen via bankdomiciliëring. Je kan je eenmalige bijdrage ook overschrijven op ons rekeningnummer (BE68 1911 5747 6634). Schrijf dan ‘gift’ als vrije mededeling. Bedankt voor jouw steun!

Onze diensten helpen je graag verder. Stuur een mailtje naar [email protected] of bel naar + 32 2 340 09 20. We hebben deze informatie nodig:

  • Voor- en achternaam
  • Adres
  • WWF-referentienummer
  • IBAN-rekeningnummer (als je via domiciliëring betaalt)

Wil je het bedrag aanpassen? Vermeld dan het nieuwe bedrag in je e-mail of tijdens het telefoongesprek. We reageren zo snel mogelijk op je aanvraag.

Als je kiest voor een maandelijkse bijdrage, wordt je steun elke maand automatisch verlengd. Zo verspillen we geen papier, enveloppes en postzegels, en vermijden we andere administratieve kosten. Dat levert een aanzienlijke besparing op, waardoor we meer middelen aan natuurbescherming kunnen wijden. Tegelijk bied je ons financiële stabiliteit, waardoor we onze langetermijnprojecten beter kunnen plannen, de toekomst van onze acties kunnen veiligstellen en snel kunnen reageren op noodsituaties.

Om je rekeningnummer aan te passen, stuur je gewoon een e-mail naar [email protected] met deze informatie: 

  • Voor- en achternaam
  • Adres
  • WWF-referentienummer 
  • Je nieuwe bankrekeningnummer

We helpen je zo snel mogelijk verder. Je kan ons ook bellen op +32 2 340 09 20.

Dan krijg je een e-mail van het betalingsplatform. Daarin staat dat de betaling is mislukt. We vragen je om contact met ons op te nemen via e-mail ([email protected]) of telefoon (+ 32 2 340 09 20).

Soms gaat je maandelijkse betaling niet door, bijvoorbeeld als het afgesproken bedrag niet op je bankrekening staat. Je bank stuurt ons dan een foutmelding en het bedrag wordt niet van je rekening afgeschreven. WWF-België zal drie pogingen doen om het bedrag van je rekening af te schrijven. Als de betaling drie keer mislukt, wordt de domiciliëring automatisch stopgezet. Je kunt dan uiteraard contact met ons opnemen om het probleem op te lossen, via e-mail ([email protected]) of telefoon (+ 32 2 340 09 20).

Ja! Je kan een eenmalige of een maandelijkse donatie doen op onze bankrekening (BE68 1911 5747 6634). In het mededelingsvak schrijf je dan ‘gift’. Meer info? Neem contact met ons op via e-mail ([email protected]) of telefoon (+ 32 2 340 09 20).

Steun je WWF via je kredietkaart? Dan gaat het geld elke maand op dezelfde dag van je rekening. Als je WWF steunt via bankdomiciliëring (SDD), dan gaat je bijdrage naar keuze op de derde of achttiende dag van de maand van je rekening.

Neem contact met ons op via e-mail ([email protected]) of telefoon (+32 2 340 09 20). We passen je gegevens zo snel mogelijk aan.

Het WWF Magazine komt vier keer per jaar uit. We versturen de magazines via bpost naar onze donateurs en leden. Wil je het WWF Magazine liever digitaal ontvangen? Stuur dan een mailtje naar [email protected]. We passen je voorkeur zo snel mogelijk aan.

Ons platform voor onlinegiften is 100% veilig. Alle bankgegevens worden versleuteld via het SSL-protocol. We bewaren je gegevens in geen geval in onze informatiesystemen. WWF-België is ook lid van de Vereniging voor Ethiek in de Fondsenwerving (VEF). Heb je nog vragen? We helpen je graag verder. Stuur ons een mailtje ([email protected]) of bel ons op (+32 2 340 09 20).

Sinds 2014 werkt WWF-België met ambassadeurs en ambassadrices die op straat en deur aan deur geld inzamelen voor natuurbehoudsprojecten. Die ambassadeurs informeren mensen over onze natuurbehoudsprojecten en moedigen hen aan om ons te steunen. Tijdens de gesprekken stellen ze voor om een maandelijkse donatie te doen via domiciliëring. Maandelijkse steun is een grote troef voor WWF-België: zo kunnen we hulp bieden op lange termijn, onze acties in het veld beter plannen en zo snel mogelijk reageren op noodsituaties. We aanvaarden nooit giften in natura of contanten in het kader van onze fondsenwerving.

De Federale Overheid keurt de straat- en deur-aan-deurfondsenwerving van WWF-België goed, controleert de resultaten en geeft ons een jaarlijkse nationale vergunning (bij koninklijk besluit). We hebben een gezamenlijke planning met andere verenigingen om de acties te coördineren en te vermijden dat burgers met te veel verzoeken geconfronteerd worden. WWF-België is ook lid van de VEF (Vereniging voor Ethiek in de Fondsenwerving). 

Heb je een vraag of opmerking over deze methode om donateurs te werven? We helpen je graag verder, per telefoon (+32 2 340 09 20) of e-mail ([email protected]).

Als donateur kunt u bijvoorbeeld een telefoontje krijgen over bepaalde acties of om te vragen of u nog steeds tevreden bent met uw steun. En als u ons nog niet steunt, kunt u gebeld worden als u al interesse heeft getoond in ons werk.

Wanneer u via een van onze wervers bent aangesproken en u zich geëngageerd heeft voor maandelijkse steun mag u binnen 48 uur een telefoon verwachten. Dit om na te gaan of u tevreden was van het gesprek en om te controleren dat alle informatie klopt.

Ben je ontevreden over een ontmoeting met een WWF-ambassadeur? Neem dan contact op met onze ledendienst. Dat kan via e-mail ([email protected]) of per telefoon (+32 2 340 09 20). 

Elk jaar versturen we fiscale attesten naar iedereen die het vorige jaar minstens € 40 doneerde aan WWF-België. De attesten worden per post verstuurd, tussen eind februari en begin maart. Heb je het jouwe niet ontvangen? Ben je onlangs verhuisd? Neem dan contact met ons op via [email protected] of +32 2 340 09 20: we bezorgen je een duplicaat.

Sinds 2023 kunnen we het rijksregisternummer van onze donateurs aan onze database toevoegen. Via je rijksregisternummer is er geen twijfel meer bij de fiscus: je giften aan WWF-België worden automatisch opgenomen in je belastingaangifte. Wil je ook gebruikmaken van deze handige oplossing? Stuur ons je rijksregisternummer per e-mail en we zorgen er zo snel mogelijk voor.

Bij WWF-België vinden we transparantie erg belangrijk. Daarom gebruiken we verschillende bankrekeningnummers voor verschillende communicatiekanalen. Wanneer WWF-België je bijvoorbeeld een brief stuurt met een uitnodiging om een donatie te doen voor een specifiek project, kunnen we via het bankrekeningnummer (en de vrije mededeling) in de brief het project identificeren en de donatie eraan toewijzen.

 

Vind je het antwoord niet op je vraag?

Vul het formulier in. Één van onze medewerkers geeft je binnen maximaal drie werkdagen een antwoord.

JE CONTACTPERSOON

Britt Winnepenninckx

NEderlands

* verplichte velden

Dit formulier is alleen bestemd voor personen die in België wonen. Woon je in het buitenland? Contacteer dan de lokale WWF-afdeling. Ontdek de volledige lijst van landen.

Pers

Werk je in de media?

Onze persverantwoordelijke helpt je graag met alle informatie over milieu en natuurbehoud. Hij brengt je in contact met onze experts.

Jobs

Wil je het verschil maken?

De medewerkers van WWF-België zijn zeer gepassioneerd en optimistisch over de mogelijkheden om de wereld te veranderen.

Ons kantoor

WWF-BE

Emile Jacqmainlaan 90
1000 Brussel
+ 32 (0) 2 340 09 20
[email protected]

Openingsuren

Maandag tot vrijdag van 9.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17 uur