Contact

We staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden

Op zoek naar specifieke info?

We hebben je vraag misschien al beantwoord in onze veelgestelde vragen.

In het jaar 2020 werd 83,4% van onze middelen direct besteed aan natuurbehoud, terwijl 6,6% onze exploitatiekosten dekte en 10% van ons budget ging naar fondsenwerving. Meer details kunnen gevonden worden in het jaarrapport 2022.

Er zijn verschillende manieren om ons te steunen bij onze activiteiten voor natuurbehoud:

  • Steun WWF door online of via overschrijving een eenmalige gift te doen. Surf naar onze gift pagina voor meer informatie.
  • Steun WWF door voor 15 euro per maand een olifant, dolfijn, gorilla, jaguar, bruine beer, panda of tijger te adopteren. Kies je liever een ander bedrag? Dat kan ook.
  • Word een van onze grote donateurs (vanaf 1000 euro per jaar) en steun als je dat wil een specifiek project. Meer informatie.
  • Vermeld WWF in je testament en laat de toekomstige generaties een levende planeet na. Ontdek meer op onze testament pagina.
  • Schrijf je kind in bij de Rangerclub van WWF om er een echte natuurbeschermer van te maken. Meer informatie.
  • Doe mee aan onze acties door een petitie te ondertekenen of door deel te nemen aan onze campagnes.

Wij aanvaarden betalingen via bancontact, visa, mastercard, betaaloplossingen zoals paypal, apple pay, android pay en gewone betalingen via domiciliëring. Je kan jouw eenmalige bijdrage ook overschrijven op rekeningnummer BE68 1911 5747 6634 met vermelding van ‘gift’.

Je steun wordt automatisch vernieuwd, zonder dat daar ook maar één papiertje aan te pas komt. We besparen dan niet alleen heel wat administratieve kosten (geld dat WWF in natuurprojecten kan investeren), je geeft ook een structurele steun aan onze projecten van natuurbehoud, en draagt bij aan een financiële stabiliteit. Zo houd je onze projecten gezond!

Je hoeft enkel contact op te nemen met onze diensten via [email protected] of telefonisch: + 32 2 340 09 20, met vermelding van volgende informatie:

  • Naam en voornaam
  • Adres
  • WWF-referentienummer
  • IBAN-rekeningnummer (indien je via een bankdomiciliëring betaalt)

Indien je het bedrag wenst aan te passen, vergeet niet het nieuwe bedrag te vermelden waarmee je onze projecten vanaf nu maandelijks wilt steunen. Jouw aanvraag wordt vervolgens zo snel mogelijk behandeld.

Je hoeft enkel contact op te nemen met onze diensten via [email protected] of telefonisch: + 32 2 340 09 20, met vermelding van volgende informatie: naam + voornaam+ adres, WWF-referentienummer en je oud en nieuw bankrekeningnummer. Je aanvraag wordt zo snel mogelijk behandeld.

Je ontvangt op dat moment een e-mail van het betalingsplatform. In dit bericht word je geïnformeerd dat de betaling is mislukt. We nodigen je uit om contact met ons op te nemen via e-mail: [email protected] of telefonisch: + 32 2 340 09 20.

Soms gaat de maandelijkse betaling die gekoppeld is aan de automatische betaling per bankdomiciliëring niet door, als het benodigde bedrag bijvoorbeeld niet beschikbaar is op de bankrekening. WWF zal tot drie keer toe trachten je bijdrage van je rekening te halen. Na drie mislukte pogingen, wordt jouw domiciliëringsopdracht stopgezet. Je mag ons steeds contacteren om het probleem op te lossen.

Ja! Je hebt de keuze om een eenmalige of een terugkerende donatie te doen. Dit kan op rekeningnummer BE68 1911 5747 6634 met vermelding van ‘gift’.

Indien je hebt gekozen om met je kredietkaart WWF te steunen, word je elke maand op dezelfde dag gedebiteerd. Als je WWF steunt via het SDD-systeem, wordt je bijdrage naar keuze op de derde of achttiende van de maand van je rekening gehaald.

Gelieve contact op te nemen met onze diensten via [email protected] of telefonisch: + 32 2 340 09 20. We passen je gegevens zo snel mogelijk aan zodat je geen publicatie moet missen.

Het WWF Magazine wordt vier keer per jaar op vaste tijdstippen naar donateurs en leden verstuurd. Alle magazines worden verstuurd via bpost. Wil je het WWF Magazine liever via e-mail ontvangen? Stuur dan een mailtje naar [email protected].
Bij een verandering van adres, kan je best contact met ons opnemen. Wij passen dan de gegevens aan in onze bestanden.

Het platform voor onlinegiften is 100% beveiligd.
Alle bankgegevens om de betaling te verwerken worden versleuteld via het SSL-protocol. We bewaren jouw gegevens in geen geval in onze informatiesystemen. WWF-België is ook lid van de Vereniging voor Ethiek in de Fondsenwerving (VEF).
Onze dienst Supporters helpt je graag om alle vragen te beantwoorden. Aarzel niet om hen te contacteren via [email protected] of via 02 340 09 22.

Sinds 2014 doet WWF-België inderdaad aan deur-aan-deurfondsenwerving. WWF-België werkt nauw samen met ambassadeurs en ambassadrices die burgers informeren over de projecten voor natuurbehoud van WWF en die hen aanmoedigen om deze projecten te steunen. Tijdens deze bezoeken stellen de ambassadeurs en ambassadeurs aan de geïnteresseerden voor om een maandelijkse gift te doen via domiciliëring. Deze terugkerende steun is voor WWF-België heel belangrijk. Op die manier krijgen we hulp op lange termijn, kunnen we de acties op het terrein beter plannen en kunnen we sneller reageren op noodsituaties. Giften in natura of in contanten worden nooit geaccepteerd in het kader van dit type fondsenwerving.

De federale staat keurt de deur-aan-deuractiviteiten van WWF-België goed, volgt de resultaten op en geeft jaarlijks een nationale vergunning (bij Koninklijk Besluit). Er is ook een gemeenschappelijke planning met andere verenigingen om acties te coördineren en te vermijden dat burgers te vaak geconfronteerd worden met dergelijke vragen. WWF-België is ook lid van Vereniging voor Ethiek in de Fondsenwerving (VEF).

Als je na een ontmoeting met een ambassadeur of ambassadrice niet tevreden bent, nodigen we je uit om contact op te nemen met onze ledendienst via [email protected] of via +32 2 340 09 20. We zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17.00 uur.

 

Vind je het antwoord niet op je vraag?

Vul het formulier in. Één van onze medewerkers geeft je binnen maximaal drie werkdagen een antwoord.

JE CONTACTPERSOON

Bruno Venti

NEderlands

* verplichte velden

Dit formulier is alleen bestemd voor personen die in België wonen. Woon je in het buitenland? Contacteer dan de lokale WWF-afdeling. Ontdek de volledige lijst van landen.

Pers

Werk je in de media?

Onze persverantwoordelijke helpt je graag met alle informatie over milieu en natuurbehoud. Hij brengt je in contact met onze experts.

Jobs

Wil je het verschil maken?

De medewerkers van WWF-België zijn zeer gepassioneerd en optimistisch over de mogelijkheden om de wereld te veranderen.

Onze kantoren

WWF-BE

Emile Jacqmainlaan 90
1000 Brussel
+ 32 (0) 2 340 09 22
[email protected]

Openingsuren

Maandag tot vrijdag van 9.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17 uur