Doe een gift aan wwf-belgië

Jouw gift Helpt ons de natuur te beschermen

Waarom doneren aan WWF?

Jouw steun is heel belangrijk voor ons. Enkel zo kunnen wij de bedreigde wilde soorten en de kostbare landschappen van onze planeet beschermen. Wacht niet langer en profiteer van een belastingsvoordeel door onze projecten voor natuurbehoud te steunen. Door een donatie te doen, profiteer je namelijk van een belastingvermindering van 45% van het totale bedrag van je donatie. Als het totaalbedrag van je donatie over een kalenderjaar ten minste € 40 bedraagt, ontvang je automatisch een fiscaal attest. Jouw fiscaal attest zal worden toegestuurd in het jaar volgend op je donatie. Je kan dan je donatie in je belastingaangifte opnemen en 45% van het aan het WWF betaalde bedrag terugvorderen.

134 000
Belgen doneerden in 2020 aan WWF-België
81,8 %
van onze fondsen zijn afkomstig van particulieren zoals jij

Krijg een belastingvermindering na je donatie

Als je op jaarbasis meer dan € 40 doneert, dan heb je recht op een belastingvermindering van 45%. Een donatie van € 100 kost je dus uiteindelijk maar € 55!

Doe een gift van

€ 60

€ 33 na belastingvermindering

Ik doe een gift

Met jouw gift kunnen we de aanplanting van 130 bomen in het Virunga National Park in de Democratische Republiek Congo financieren.

Doe een gift van

€ 80

€ 44 na belastingvermindering

Ik doe een gift

Dankzij jou kan iemand van de lokale bevolking een opleiding volgen over duurzame economische activiteiten die natuur en mens beschermen.

Doe een gift van

€ 110

€ 60,5 na belastingvermindering

Ik doe een gift

Je steunt de opleiding van een douanemedewerker om de handel in wilde dieren op luchthavens op te sporen.

Waarom een maandelijkse donatie kiezen?

Door te kiezen voor een terugkerende, maandelijkse gift kunnen wij een aantal duurzame en efficiënte projecten uitvoeren in België en de rest van de wereld. Jij zorgt voor structurele steun aan deze projecten en voor financiële stabiliteit. Dat is heel belangrijk voor het succes van onze acties.

Bovendien heb je met een gift van minimaal € 40 op jaarbasis recht op een belastingvermindering van 45%. Een gift van € 100 kost je dus uiteindelijk maar € 55!

€ 15 /MAAND

€ 99 na belastingvermindering

Ik doe een gift

Met jouw gift kunnen we bijvoorbeeld 35 bomen per maand planten rond het Virunga National Park in de Democratische Republiek Congo.

€ 20 /MAAND

€ 132 na belastingvermindering

Ik doe een gift

Met jouw gift kunnen we bijvoorbeeld elke maand enkele tientallen stropersvallen verwijderen. Daardoor hebben bedreigde soorten meer kans op overleven.

Adopteer een dier

Ik adopteer

De symbolische adoptie van een dier geeft ons concrete middelen om de soort te redden en hun habitat te beschermen.

60€

60€

60€

60€

60€

60€

Deze website is 100% beveiligd. Alle bankgegevens om de betaling te verwerken worden versleuteld via het SSL-protocol. We bewaren jouw gegevens in geen geval in onze informatiesystemen.

Lukt het niet om online te doneren?

Onze dienst Supporters helpt je graag.

Contacteer ons op 02 340 09 20

Je kan ook je donatie storten op ons rekeningnummer BE68 1911 5747 6634 (BIC: CREGBEBB)

met vermelding van ‘online gift’ in de vrije mededeling

Wil je een grotere donatie doen?

Word een donateur voor WWF-België

De ‘partners in conservation’ van WWF zijn een groep van uitzonderlijke mensen die zich ertoe verbinden om elk jaar een donatie te doen van minstens € 1000. Sluit je bij hen aan en maak het verschil bij onze acties voor de planeet!

Ontdek meer

Waarom doneren aan WWF?

WWF is de internationale organisatie die oplossingen aanreikt om de natuur wereldwijd te beschermen en te herstellen. We zijn actief op het terrein en formuleren adviezen voor politieke beslissingen, gesteund door een sterke gemeenschap van mensen die ijvert voor een betere planeet. 

Jouw giften worden voor het grootste deel rechtstreeks geïnvesteerd in onze programma’s voor natuurbehoud. We doen er alles aan om de andere kosten zoveel mogelijk te beperken.

WWF-België In 2021

83,4%
van jouw giften werd rechtstreeks geïnvesteerd in onze projecten
16,6%
van jouw giften werd geïnvesteerd in beheer, administratie en fondsenwerving

Vijf redenen om te doneren aan WWF

  • Je zet je rechtstreeks in voor de meest kostbare natuurgebieden en voor alle thema’s: klimaat, energie, voeding, wilde dieren, bossen, oceaan.
  • Dankzij jouw gift heeft WWF niet minder dan 3000 projecten voor natuurbescherming in de wereld!
  • Je sluit je aan bij de community van de grootste natuurbeschermingsorganisatie ter wereld!
  • Je geniet van een interessante belastingvermindering voor giften vanaf € 40 op jaarbasis.
  • Je kiest een betrouwbare organisatie.

 

Heb je vragen?

In het jaar 2020 werd 83,4% van onze middelen direct besteed aan natuurbehoud, terwijl 6,6% onze exploitatiekosten dekte en 10% van ons budget ging naar fondsenwerving. Meer details kunnen gevonden worden in het jaarrapport 2022.

Er zijn verschillende manieren om ons te steunen bij onze activiteiten voor natuurbehoud:

Wij aanvaarden betalingen via Bancontact, Visa, Mastercard, betaaloplossingen zoals Paypal, Apple Pay, Android Pay en gewone betalingen via domiciliëring. Je kan jouw eenmalige bijdrage ook overschrijven op rekeningnummer BE68 1911 5747 6634 met vermelding van ‘gift’.

Je steun wordt automatisch vernieuwd, zonder dat daar ook maar één papiertje aan te pas komt. We besparen dan niet alleen heel wat administratieve kosten (geld dat WWF in natuurprojecten kan investeren), je geeft ook een structurele steun aan onze projecten van natuurbehoud, en draagt bij aan een financiële stabiliteit. Zo houd je onze projecten gezond!

Je hoeft enkel contact op te nemen met onze diensten via [email protected] of telefonisch: + 32 2 340 09 20, met vermelding van volgende informatie: naam + voornaam + adres, WWF-referentienummer en je bankrekeningnummer (indien je met een SDD werkt). Vergeet niet het bedrag te vermelden waarmee je onze projecten vanaf nu maandelijks wil steunen. Je aanvraag wordt zo snel mogelijk behandeld.

Je hoeft enkel contact op te nemen met onze diensten via [email protected] of telefonisch: + 32 2 340 09 20, met vermelding van volgende informatie: naam + voornaam+ adres, WWF-referentienummer en je oud en nieuw bankrekeningnummer. Je aanvraag wordt zo snel mogelijk behandeld.

Je ontvangt op dat moment een e-mail van het betalingsplatform. In dit bericht word je geïnformeerd dat de betaling is mislukt. We nodigen je uit om contact met ons op te nemen via e-mail: [email protected] of telefonisch: + 32 2 340 09 20

Soms gaat de maandelijkse betaling die gekoppeld is aan de automatische betaling per bankdomiciliëring niet door, als het benodigde bedrag bijvoorbeeld niet beschikbaar is op de bankrekening. WWF zal tot drie keer toe trachten je bijdrage van je rekening te halen. Na drie mislukte pogingen, wordt jouw domiciliëringsopdracht stopgezet. Je mag ons steeds contacteren om het probleem op te lossen.

Ja! Je hebt de keuze om een eenmalige of een terugkerende donatie te doen. Dit kan op rekeningnummer BE68 1911 5747 6634 met vermelding van ‘gift’.

Indien je hebt gekozen om WWF met je kredietkaart te steunen, word je elke maand op dezelfde dag gedebiteerd. Als je WWF steunt via het SDD-systeem, wordt je bijdrage naar keuze op de derde of achttiende van de maand van je rekening gehaald.

Gelieve contact op te nemen met onze diensten via [email protected] of telefonisch: + 32 2 340 09 20. We passen je gegevens zo snel mogelijk aan zodat je geen publicatie moet missen.

Het WWF Magazine wordt vier keer per jaar op vaste tijdstippen naar donateurs en leden verstuurd. Alle magazines worden verstuurd via Bpost. Wil je het WWF Magazine liever via e-mail ontvangen? Stuur dan een mailtje naar [email protected].
Bij een verandering van adres, kan je best contact met ons opnemen. Wij passen dan de gegevens aan in onze bestanden.

Het platform voor onlinegiften is 100% beveiligd.
Alle bankgegevens om de betaling te verwerken worden versleuteld via het SSL-protocol. We bewaren jouw gegevens in geen geval in onze informatiesystemen.
WWF-België is ook lid van de Vereniging voor Ethiek in de Fondsenwerving (VEF).
Onze dienst Supporters helpt je graag om alle vragen te beantwoorden. Aarzel niet om hen te contacteren via [email protected] of via 02 340 09 22.

Sinds 2014 doet WWF-België inderdaad aan deur-aan-deurfondsenwerving. WWF-België werkt nauw samen met ambassadeurs en ambassadrices die burgers informeren over de projecten voor natuurbehoud van WWF en die hen aanmoedigen om deze projecten te steunen. Tijdens deze bezoeken stellen de ambassadeurs en ambassadeurs en ambassadrices aan de geïnteresseerden voor om een maandelijkse gift te doen via domiciliëring. Deze terugkerende steun is voor WWF-België heel belangrijk. Op die manier krijgen we hulp op lange termijn, kunnen we de acties op het terrein beter plannen en kunnen we sneller reageren op noodsituaties. Giften in natura of in contanten worden nooit geaccepteerd in het kader van dit type fondsenwerving.
De federale staat keurt de deur-aan-deuractiviteiten van WWF-België goed, volgt de resultaten op en geeft jaarlijks een nationale vergunning (bij Koninklijk Besluit). Er is ook een gemeenschappelijke planning met andere verenigingen om acties te coördineren en te vermijden dat burgers te vaak geconfronteerd worden met dergelijke vragen. WWF-België is ook lid van Vereniging voor Ethiek in de Fondsenwerving (VEF).

Als je na een ontmoeting met een ambassadeur of ambassadrice niet tevreden bent, nodigen we je uit om contact op te nemen met onze ledendienst via [email protected] of via +32 2 340 09 20. We zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17.00 uur.