Doe een gift aan wwf-belgië

Jouw gift Helpt ons de natuur te beschermen

Waarom doneren aan WWF?

Jouw steun is heel belangrijk voor ons. Enkel zo kunnen wij de bedreigde wilde soorten en de kostbare landschappen van onze planeet beschermen. Wacht niet langer en profiteer van een belastingsvoordeel door onze projecten voor natuurbehoud te steunen. Door een donatie te doen, profiteer je namelijk van een belastingvermindering van 45% van het totale bedrag van je donatie. Als het totaalbedrag van je donatie over een kalenderjaar ten minste € 40 bedraagt, ontvang je automatisch een fiscaal attest. Jouw fiscaal attest zal worden toegestuurd in het jaar volgend op je donatie. Je kan dan je donatie in je belastingaangifte opnemen en 45% van het aan het WWF betaalde bedrag terugvorderen.

95 000
Belgen doneerden in 2022 aan WWF-België
81,8 %
van onze fondsen zijn afkomstig van particulieren zoals jij

Krijg een belastingvermindering na je donatie

Als je op jaarbasis meer dan € 40 doneert, dan heb je recht op een belastingvermindering van 45%. Een donatie van € 100 kost je dus uiteindelijk maar € 55!

Doe een gift van

€ 60

€ 33 na belastingvermindering

Ik doe een gift

Met jouw gift kunnen we de aanplanting van 130 bomen in het Virunga National Park in de Democratische Republiek Congo financieren.

Doe een gift van

€ 80

€ 44 na belastingvermindering

Ik doe een gift

Dankzij jou kan iemand van de lokale bevolking een opleiding volgen over duurzame economische activiteiten die natuur en mens beschermen.

Doe een gift van

€ 110

€ 60,5 na belastingvermindering

Ik doe een gift

Je steunt de opleiding van een douanemedewerker om de handel in wilde dieren op luchthavens op te sporen.

Waarom een maandelijkse donatie kiezen?

Door te kiezen voor een terugkerende, maandelijkse gift kunnen wij een aantal duurzame en efficiënte projecten uitvoeren in België en de rest van de wereld. Jij zorgt voor structurele steun aan deze projecten en voor financiële stabiliteit. Dat is heel belangrijk voor het succes van onze acties.

Bovendien heb je met een gift van minimaal € 40 op jaarbasis recht op een belastingvermindering van 45%. Een gift van € 100 kost je dus uiteindelijk maar € 55!

€ 15 /MAAND

€ 99 na belastingvermindering

Ik doe een gift

Met jouw gift kunnen we bijvoorbeeld 35 bomen per maand planten rond het Virunga National Park in de Democratische Republiek Congo.

€ 20 /MAAND

€ 132 na belastingvermindering

Ik doe een gift

Met jouw gift kunnen we bijvoorbeeld elke maand enkele tientallen stropersvallen verwijderen. Daardoor hebben bedreigde soorten meer kans op overleven.

Adopteer een dier

Ik adopteer

De symbolische adoptie van een dier geeft ons concrete middelen om de soort te redden en hun habitat te beschermen.

60€

60€

60€

60€

60€

60€

Deze website is 100% beveiligd. Alle bankgegevens om de betaling te verwerken worden versleuteld via het SSL-protocol. We bewaren jouw gegevens in geen geval in onze informatiesystemen.

Lukt het niet om online te doneren?

Onze dienst Supporters helpt je graag.

Contacteer ons op 02 340 09 20

Je kan ook je donatie storten op ons rekeningnummer BE68 1911 5747 6634 (BIC: CREGBEBB)

met vermelding van ‘online gift’ in de vrije mededeling

Wil je een grotere donatie doen?

Word een donateur voor WWF-België

De ‘partners in conservation’ van WWF zijn een groep van uitzonderlijke mensen die zich ertoe verbinden om elk jaar een donatie te doen van minstens € 1000. Sluit je bij hen aan en maak het verschil bij onze acties voor de planeet!

Ontdek meer

Waarom doneren aan WWF?

WWF is de internationale organisatie die oplossingen aanreikt om de natuur wereldwijd te beschermen en te herstellen. We zijn actief op het terrein en formuleren adviezen voor politieke beslissingen, gesteund door een sterke gemeenschap van mensen die ijvert voor een betere planeet. 

Jouw giften worden voor het grootste deel rechtstreeks geïnvesteerd in onze programma’s voor natuurbehoud. We doen er alles aan om de andere kosten zoveel mogelijk te beperken.

WWF-België In 2021

83,4%
van jouw giften werd rechtstreeks geïnvesteerd in onze projecten
16,6%
van jouw giften werd geïnvesteerd in beheer, administratie en fondsenwerving

Vijf redenen om te doneren aan WWF

 • Je zet je rechtstreeks in voor de meest kostbare natuurgebieden en voor alle thema’s: klimaat, energie, voeding, wilde dieren, bossen, oceaan.
 • Dankzij jouw gift heeft WWF niet minder dan 3000 projecten voor natuurbescherming in de wereld!
 • Je sluit je aan bij de community van de grootste natuurbeschermingsorganisatie ter wereld!
 • Je geniet van een interessante belastingvermindering voor giften vanaf € 40 op jaarbasis.
 • Je kiest een betrouwbare organisatie.

 

 

Heb je vragen?

IWWF-België investeert zoveel mogelijk geld in natuurbeschermingsprojecten en beperkt andere uitgaven tot een minimum. In 2022 ging 83,7% van onze middelen rechtstreeks naar natuurbehoud. 7,7% dekte onze exploitatiekosten en 8,6% van ons budget ging naar fondsenwerving. Meer details vind je in onze jaarrapporten.

Er zijn veel manieren om WWF te steunen. Hieronder vind je een kort overzicht:

Belangrijk: als je in een kalenderjaar minstens € 40 doneert aan WWF-België, heb je recht op een fiscaal attest. Dat ontvang je in het eerste kwartaal van het jaar na de donatie.

We hopen dat je een optie vindt die bij je past. Heb je nog vragen? We staan voor je klaar! Stuur een mailtje naar [email protected] of bel ons op 02 340 09 22.

We aanvaarden betalingen via Bancontact, Visa, Mastercard, betaaloplossingen zoals PayPal, Apple Pay, Google Pay en gewone betalingen via bankdomiciliëring. Je kan je eenmalige bijdrage ook overschrijven op ons rekeningnummer (BE68 1911 5747 6634). Schrijf dan ‘gift’ als vrije mededeling. Bedankt voor jouw steun!

Als je kiest voor een maandelijkse bijdrage, wordt je steun elke maand automatisch verlengd. Zo verspillen we geen papier, enveloppes en postzegels, en vermijden we andere administratieve kosten. Dat levert een aanzienlijke besparing op, waardoor we meer middelen aan natuurbescherming kunnen wijden. Tegelijk bied je ons financiële stabiliteit, waardoor we onze langetermijnprojecten beter kunnen plannen, de toekomst van onze acties kunnen veiligstellen en snel kunnen reageren op noodsituaties.

Onze diensten helpen je graag verder. Stuur een mailtje naar [email protected] of bel naar + 32 2 340 09 20. We hebben deze informatie nodig:

 • Voor- en achternaam
 • Adres
 • WWF-referentienummer
 • IBAN-rekeningnummer (als je via domiciliëring betaalt)

Wil je het bedrag aanpassen? Vermeld dan het nieuwe bedrag in je e-mail of tijdens het telefoongesprek. We reageren zo snel mogelijk op je aanvraag.

Om je rekeningnummer aan te passen, stuur je gewoon een e-mail naar [email protected] met deze informatie:

 • Voor- en achternaam
 • Adres
 • WWF-referentienummer
 • Je nieuwe bankrekeningnummer

We helpen je zo snel mogelijk verder. Je kan ons ook bellen op +32 2 340 09 20.

Dan krijg je een e-mail van het betalingsplatform. Daarin staat dat de betaling is mislukt. We vragen je om contact met ons op te nemen via e-mail ([email protected]) of telefoon (+ 32 2 340 09 20).

Soms gaat je maandelijkse betaling niet door, bijvoorbeeld als het afgesproken bedrag niet op je bankrekening staat. Je bank stuurt ons dan een foutmelding en het bedrag wordt niet van je rekening afgeschreven. WWF-België zal drie pogingen doen om het bedrag van je rekening af te schrijven. Als de betaling drie keer mislukt, wordt de domiciliëring automatisch stopgezet. Je kunt dan uiteraard contact met ons opnemen om het probleem op te lossen, via e-mail ([email protected]) of telefoon (+ 32 2 340 09 20).

Ja! Je kan een eenmalige of een maandelijkse donatie doen op onze bankrekening (BE68 1911 5747 6634). In het mededelingsvak schrijf je dan ‘gift’. Meer info? Neem contact met ons op via e-mail ([email protected]) of telefoon (+ 32 2 340 09 20).

Steun je WWF via je kredietkaart? Dan gaat het geld elke maand op dezelfde dag van je rekening. Als je WWF steunt via bankdomiciliëring (SDD), dan gaat je bijdrage naar keuze op de derde of achttiende dag van de maand van je rekening.

Neem contact met ons op via e-mail ([email protected]) of telefoon (+32 2 340 09 20). We passen je gegevens zo snel mogelijk aan.

Het WWF Magazine komt vier keer per jaar uit. We versturen de magazines via bpost naar onze donateurs en leden. Wil je het WWF Magazine liever digitaal ontvangen? Stuur dan een mailtje naar [email protected]. We passen je voorkeur zo snel mogelijk aan.

Ons platform voor onlinegiften is 100% veilig. Alle bankgegevens worden versleuteld via het SSL-protocol. We bewaren je gegevens in geen geval in onze informatiesystemen. WWF-België is ook lid van de Vereniging voor Ethiek in de Fondsenwerving (VEF). Heb je nog vragen? We helpen je graag verder. Stuur ons een mailtje ([email protected]) of bel ons op (+32 2 340 09 20).

Sinds 2014 werkt WWF-België met ambassadeurs en ambassadrices die op straat en deur aan deur geld inzamelen voor natuurbehoudsprojecten. Die ambassadeurs informeren mensen over onze natuurbehoudsprojecten en moedigen hen aan om ons te steunen. Tijdens de gesprekken stellen ze voor om een maandelijkse donatie te doen via domiciliëring. Maandelijkse steun is een grote troef voor WWF-België: zo kunnen we hulp bieden op lange termijn, onze acties in het veld beter plannen en zo snel mogelijk reageren op noodsituaties. We aanvaarden nooit giften in natura of contanten in het kader van onze fondsenwerving.

De Federale Overheid keurt de straat- en deur-aan-deurfondsenwerving van WWF-België goed, controleert de resultaten en geeft ons een jaarlijkse nationale vergunning (bij koninklijk besluit). We hebben een gezamenlijke planning met andere verenigingen om de acties te coördineren en te vermijden dat burgers met te veel verzoeken geconfronteerd worden. WWF-België is ook lid van de VEF (Vereniging voor Ethiek in de Fondsenwerving).
Heb je een vraag of opmerking over deze methode om donateurs te werven? We helpen je graag verder, per telefoon (+32 2 340 09 20) of e-mail ([email protected]).

Ben je ontevreden over een ontmoeting met een WWF-ambassadeur? Neem dan contact op met onze ledendienst. Dat kan via e-mail ([email protected]) of per telefoon (+32 2 340 09 20).

Elk jaar versturen we fiscale attesten naar iedereen die het vorige jaar minstens € 40 doneerde aan WWF-België. De attesten worden per post verstuurd, tussen eind februari en begin maart. Heb je het jouwe niet ontvangen? Ben je onlangs verhuisd? Neem dan contact met ons op via [email protected] of +32 2 340 09 20: we bezorgen je een duplicaat.

Sinds 2023 kunnen we het rijksregisternummer van onze donateurs aan onze database toevoegen. Via je rijksregisternummer is er geen twijfel meer bij de fiscus: je giften aan WWF-België worden automatisch opgenomen in je belastingaangifte. Wil je ook gebruikmaken van deze handige oplossing? Stuur ons je rijksregisternummer per e-mail en we zorgen er zo snel mogelijk voor.

Bij WWF-België vinden we transparantie erg belangrijk. Daarom gebruiken we verschillende bankrekeningnummers voor verschillende communicatiekanalen. Wanneer WWF-België je bijvoorbeeld een brief stuurt met een uitnodiging om een donatie te doen voor een specifiek project, kunnen we via het bankrekeningnummer (en de vrije mededeling) in de brief het project identificeren en de donatie eraan toewijzen.

Wilt u meer informatie over hoe uw bedrijf het werk van WWF kan steunen? Vul dit formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.