Sinds de oprichting in 1966 is WWF-België één van de belangrijkste natuurbeschermingsorganisaties in ons land. Als lid van het wereldwijde WWF-netwerk nemen we deel aan grote nationale en internationale projecten om de natuur te beschermen en te zorgen voor een duurzame toekomst voor de generaties na ons.
Één netwerk, één visie,
één stem sinds 1961
WWF is één van de grootste en meest gerespecteerde onafhankelijke internationale natuurbehoudsorganisaties ter wereld. Met onze 3 000 projecten en zes miljoen sympathisanten zijn we aanwezig in meer dan 100 landen. Onze projecten zijn gebaseerd op samenwerking, dialoog en respect voor anderen en hebben altijd dezelfde missie: de aantasting van de natuur op onze planeet stoppen en een toekomst bouwen waar de mens in harmonie leeft met de natuur.
Onze strategie: samenwerken
voor een optimaal resultaat
Onze slogan ‘Together Possible!’ belichaamt onze werkstrategie en onze visie op een planeet waar mens en natuur in harmonie leven. WWF is afhankelijk van de steun van donateurs en donatrices, en van de samenwerking met lokale gemeenschappen, jonge generaties, private en publieke partners om duurzame natuurbeschermingsoplossingen te vinden. Alleen samen kunnen we beschermen wat ons in leven houdt: bossen, oceaan, zoet water, fauna en flora.
Ontdek meer over onze samenwerking met lokale gemeenschappen Ontdek meer over ons beleidswerk Ontdek meer over de WWF-Rangerclub voor kinderenIn België sinds 1966:
klein land, grootse acties
WWF-België draagt bij aan de globale missie voor natuurbehoud die door het WWF-netwerk is ontwikkeld. Sinds zijn ontstaan in 1966 is WWF-België trots te kunnen rekenen op meer dan 101 175 leden, donateurs en donatrices die zich samen met ons inzetten voor de bescherming van de natuur. Dankzij hun steun kunnen we onze projecten in deze zes belangrijke gebieden verderzetten: Amazonegebied, Congobekken, Miombo-bossavanne, Mekongregio, ‘Groene hart van Europa’ en ook in België.
Ontdek onze belangrijkste actiegebiedenOnze waarden, de motor van onze organisatie
MOED
Om onze projecten tot een goed einde te brengen, is moed nodig: we werken aan verandering waar nodig en we moedigen personen en instellingen aan om de grootste bedreigingen voor onze natuur en de toekomst van onze planeet aan te pakken.
SAMENWERKING
Door de kracht van gemeenschappelijke actie en innovatie bereiken we resultaten die in verhouding zijn met de uitdagingen waar we voor staan.
RESPECT
We respecteren de meningen en de kennis van de lokale gemeenschappen met wie we samenwerken en zetten ons in voor hun rechten op een duurzame toekomst.
INTEGRITEIT
We passen de principes, die we anderen aanbevelen, ook zelf toe. We handelen op een integere, verantwoorde en transparante manier. We baseren ons op feiten en wetenschap bij alles wat we doen. Zo vergaren we nieuwe inzichten en blijven we evolueren.
Onze principes
WWF:
- werkt globaal, onafhankelijk, multicultureel en formuleert adviezen los van enige politieke voorkeur of strekking
- baseert zich op de meest betrouwbare en recente wetenschappelijke informatie om elk probleem te beoordelen en oplossingen te vinden
- gaat in dialoog en vermijdt onnodige confrontaties
- ontwikkelt concrete oplossingen voor natuurbehoud door een combinatie van projecten op het terrein, beleidsinitiatieven, capaciteitsversterking en educatie
- betrekt lokale gemeenschappen en inheemse bevolkingen bij de planning en uitvoering van projecten op het terrein, met respect voor hun cultuur en economische noden
- werkt kostenefficiënt en wendt op een transparante manier de giften aan.
ONZE GESCHIEDENIS
WWF werd in 1961 opgericht door enthousiastelingen die op zoek gingen naar fondsen om bedreigde diersoorten en ecosystemen te beschermen. Vandaag coördineren we meer dan 3000 projecten in de hele wereld. Of het nu gaat om het redden van de tijger en de neushoorn, het herstellen van de vrije loop van rivieren of het beschermen van natuurgebieden aan de andere kant van de planeet of hier in België, WWF blijft koploper op het vlak van natuurbehoud.
Lees de getuigenis van Christiane Linet, medeoprichtster van WWF-België