Neem deel aan onze acties

Word de motor voor verandering

Je kan op verschillende manieren bijdragen aan het behoud en het herstel van de natuur in België en de rest van de wereld. Onze acties nemen verschillende vormen aan: je kan je steentje bijdragen voor meer biodiversiteit via onze terreinacties, door onze petities te tekenen of door mee te doen aan (sport)evenementen. Of je kan zelf aan fondsenwerving doen om onze natuurbeschermingsprojecten te ondersteunen, maar ook meedoen aan excursies, manifestaties, conferenties of wandelingen voor klein en groot in heel België.

Lopende acties

Campagne

Earth Hour 2024


Earth Hour van WWF is de grootste jaarlijkse campagne voor de natuur op onze planeet! Op 23 maart 2024 om 20.30 uur komen wereldwijd miljoenen mensen in actie of doven ze de lichten om te benadrukken dat we geen toekomst hebben zonder bloeiende natuur. Doe jij dit jaar mee?

EVENEMENT

WWF Family day 2024

Ben jij een echte dierenliefhebber met een passie voor de onderwaterwereld? Geweldig! Dan zien we je graag met je vrienden en familie op zaterdag 20 april op de WWF Family Day. Trek naar het Zwin in Knokke-Heist!

EVENEMENT

20 km door Brussel 2024

Oproep aan alle sportieve natuurliefhebbers! Op 26 mei neemt Team Panda deel aan de 20 km door Brussel. Schrijf je in met WWF en help ons bouwen aan een toekomst met meer natuur. In België, en in alle uithoeken van de wereld!

campagne

Fonds voor natuur bij ons

Omdat de natuur dicht bij ons gerust wat hulp kan gebruiken, heeft WWF het ‘Fonds voor natuur bij ons’ opgericht. Dit fonds heeft als doel lokale initiatieven die gedragen worden door verenigingen en buurtbewoners, en die een positieve bijdrage leveren aan de bescherming van de natuur in België, financieel te ondersteunen.

Campagne

Natuurherstel

Natuur staat steeds vaker in het middelpunt van de belangstelling. Maar hoe is het met haar gesteld? Niet super …

Evenement

Bezoek de Otter expo

Olga de Otter reist door Vlaanderen. Ontdek alles over otters en hun gekke gewoonten tijdens deze reizende expo.

Evenement

Bezoek de Wolf expo

Met veel trots stelt WWF je de “WOLF Expo” voor, een gratis expo georganiseerd in samenwerking met Natuurpark de Hoge Venen – Eifel.

WWF LPR

report

Living Planet Report 2022

De biodiversiteit van onze planeet verdwijnt in een duizelingwekkend tempo. Sinds 1970, ervaren bepaalde populaties een gemiddelde daling van 69%.

Voorbije campagnes

Evenement

Wandel mee in de klimaatmars

drought in the Amazon

campagne

COP28: elke tiende graad telt nu om mensen en de natuur te redden

Evenement

Cacao-conferentie: een toekomst cultiveren zonder ontbossing

Evenement

BeWild-Conferentie 2023

campagne

Hou ontbossing van je bord

Campagne

60 jaar actie voor natuur en mens

Campagne

Verkiezingen 2019: mijn stem voor de planeet

Voorbije evenementen

Hoe kan ik het verschil maken?

Dankzij jouw steun kunnen we ons werk verder zetten om de natuur te beschermen en te bouwen aan een wereld waarin de mens in harmonie leeft met de natuur. Een levende en veerkrachtige natuur die we vol trots kunnen doorgeven aan de generaties na ons. Er zijn heel wat manieren om samen in actie te komen!