Neem deel aan onze acties

Word de motor voor verandering

Je kan op verschillende manieren bijdragen aan het behoud en het herstel van de natuur in België en de rest van de wereld. Onze acties nemen verschillende vormen aan: je kan je steentje bijdragen voor meer biodiversiteit via onze terreinacties, door onze petities te tekenen of door mee te doen aan (sport)evenementen. Of je kan zelf aan fondsenwerving doen om onze natuurbeschermingsprojecten te ondersteunen, maar ook meedoen aan excursies, manifestaties, conferenties of wandelingen voor klein en groot in heel België.

Lopende acties

Evenement

BeWild-Conferentie

WWF organiseert zijn eerste BeWild-event op 19 oktober 2023, tijdens het Naamse Festival International Nature. Tijdens de conferentie gaan we dieper in op rewilding in België.

campagne

Fonds voor natuur bij ons

Omdat de natuur dicht bij ons gerust wat hulp kan gebruiken, heeft WWF het ‘Fonds voor natuur bij ons’ opgericht. Dit fonds heeft als doel lokale initiatieven die gedragen worden door verenigingen en buurtbewoners, en die een positieve bijdrage leveren aan de bescherming van de natuur in België, financieel te ondersteunen.

Campagne

Natuurherstel

Natuur staat steeds vaker in het middelpunt van de belangstelling. Maar hoe is het met haar gesteld? Niet super …

Evenement

Bezoek de Otter expo

Olga de Otter reist door Vlaanderen. Ontdek alles over otters en hun gekke gewoonten tijdens deze reizende expo.

Evenement

Bezoek de Wolf expo

Met veel trots stelt WWF je de “WOLF Expo” voor, een gratis expo georganiseerd in samenwerking met Natuurpark de Hoge Venen – Eifel.

WWF LPR

report

Living Planet Report 2022

De biodiversiteit van onze planeet verdwijnt in een duizelingwekkend tempo. Sinds 1970, ervaren bepaalde populaties een gemiddelde daling van 69%.

Voorbije campagnes

EVENEMENT

20 km door Brussel 2023

Campagne

Earth Hour 2023

WWF COP 26

campagne

COP27: een mijlpaal voor de klimaatactie

Evenement

Loop mee met de klimaatmars

campagne

Hou ontbossing van je bord

Campagne

60 jaar actie voor natuur en mens

Campagne

Verkiezingen 2019: mijn stem voor de planeet

Voorbije evenementen

Hoe kan ik het verschil maken?

Dankzij jouw steun kunnen we ons werk verder zetten om de natuur te beschermen en te bouwen aan een wereld waarin de mens in harmonie leeft met de natuur. Een levende en veerkrachtige natuur die we vol trots kunnen doorgeven aan de generaties na ons. Er zijn heel wat manieren om samen in actie te komen!