Neem deel aan onze acties

Word de motor voor verandering

Wil je samen met ons het verschil maken? Burgermobilisatie is de sleutel tot succes voor de opdracht van WWF. Zet je in voor de bescherming van wilde dieren, gewoon vanuit je luie stoel of op het terrein!

Steun WWF door deel te nemen aan concrete acties

Je kan op verschillende manieren bijdragen aan het behoud en het herstel van de natuur in België. Onze acties nemen verschillende vormen aan: je kan je steentje bijdragen voor meer biodiversiteit tijdens de WWF Action Days, onze petities tekenen, meedoen aan sportevenementen zoals de 20 km door Brussel of je kan zelf aan fondsenwerving doen om onze natuurbeschermingsprojecten te ondersteunen, maar ook meedoen aan excursies, manifestaties, conferenties of wandelingen voor klein en groot in heel België.

Lopende acties

WWF lion leeuw

Campagne

Meer zijn er niet over

Het spijt ons van de wazige afbeelding.

We hadden je graag meer getoond, maar 43% van de leeuwen is de laatste 20 jaar verdwenen. Er zijn vandaag zelfs meer neushoorns dan leeuwen.

campagne

Hou ontbossing van je bord

Een nieuwe wet om te voorkomen dat ontbossingsgerelateerde producten Europa binnenkomen.

WWF COP 26

Campagne

COP26: een mijlpaal voor de klimaatactie

Van 1 tot 12 november 2021 zal in Glasgow de 26e Conferentie van de Partijen van het Klimaatverdrag (COP26) plaatsvinden.  Maar wat is de inzet van deze COP26?

campagne

Bosbranden

Griekenland en Turkije, om maar een paar landen uit het Middellandse Zeegebied te noemen, maar ook Rusland hebben duizenden hectare bos in rook zien opgaan. WWF is op meerdere fronten aanwezig om hulp te bieden en de veerkracht van de natuur te ondersteunen.

Evenement

Bezoek de Otter expo

Olga de Otter reist door Vlaanderen. Ontdek alles over otters en hun gekke gewoonten tijdens deze reizende expo.

Evenement

Bezoek de Wolf expo

Met veel trots stelt WWF je de “WOLF Expo” voor, een gratis expo georganiseerd in samenwerking met Natuurpark de Hoge Venen – Eifel.

Voorbije campagnes

Voorbije evenementen

Hoe kan ik het verschil maken?

Dankzij jouw steun kunnen we ons werk verder zetten om de natuur te beschermen en te bouwen aan een wereld waarin de mens in harmonie leeft met de natuur. Een levende en veerkrachtige natuur die we vol trots kunnen doorgeven aan de generaties na ons. Er zijn heel wat manieren om samen in actie te komen!