Neem deel aan onze acties

Word de motor voor verandering

Je kan op verschillende manieren bijdragen aan het behoud en het herstel van de natuur in België en de rest van de wereld. Onze acties nemen verschillende vormen aan: je kan je steentje bijdragen voor meer biodiversiteit via onze terreinacties, door onze petities te tekenen of door mee te doen aan (sport)evenementen. Of je kan zelf aan fondsenwerving doen om onze natuurbeschermingsprojecten te ondersteunen, maar ook meedoen aan excursies, manifestaties, conferenties of wandelingen voor klein en groot in heel België.

Lopende acties

do it with nature

Campagne

Do it with nature

Wereldwijd staat onze biodiversiteit onder druk en ons klimaat is ingrijpend aan het veranderen. De gevolgen voelen we nu al, maar het is niet te laat om het tij te keren. We kennen de oplossingen, we weten hoeveel ze kosten. Nu moeten we ze alleen nog toepassen, met de natuur als onze belangrijkste bondgenoot.

campagne

Fonds voor natuur bij ons

Omdat de natuur dicht bij ons gerust wat hulp kan gebruiken, heeft WWF het ‘Fonds voor natuur bij ons’ opgericht. Dit fonds heeft als doel lokale initiatieven die gedragen worden door verenigingen en buurtbewoners, en die een positieve bijdrage leveren aan de bescherming van de natuur in België, financieel te ondersteunen.

Campagne

Natuurherstel

Natuur staat steeds vaker in het middelpunt van de belangstelling. Maar hoe is het met haar gesteld? Niet super …

Evenement

Bezoek de Otter expo

Olga de Otter reist door Vlaanderen. Ontdek alles over otters en hun gekke gewoonten tijdens deze reizende expo.

Evenement

Bezoek de Wolf expo

Met veel trots stelt WWF je de “WOLF Expo” voor, een gratis expo georganiseerd in samenwerking met Natuurpark de Hoge Venen – Eifel.

WWF LPR

report

Living Planet Report 2022

De biodiversiteit van onze planeet verdwijnt in een duizelingwekkend tempo. Sinds 1970, ervaren bepaalde populaties een gemiddelde daling van 69%.

Voorbije campagnes

EVENEMENT

20 km door Brussel 2024

Campagne

Earth Hour 2024

Evenement

Wandel mee in de klimaatmars

drought in the Amazon

campagne

COP28: elke tiende graad telt nu om mensen en de natuur te redden

Evenement

Cacao-conferentie: een toekomst cultiveren zonder ontbossing

Evenement

BeWild-Conferentie 2023

campagne

Hou ontbossing van je bord

Voorbije evenementen

Hoe kan ik het verschil maken?

Dankzij jouw steun kunnen we ons werk verder zetten om de natuur te beschermen en te bouwen aan een wereld waarin de mens in harmonie leeft met de natuur. Een levende en veerkrachtige natuur die we vol trots kunnen doorgeven aan de generaties na ons. Er zijn heel wat manieren om samen in actie te komen!