Scholen

Voor jonge burgers die zich inzetten voor natuurbehoud

Ben je als leerkracht of jongere op zoek naar manieren om meer te leren over de milieu-uitdagingen waar onze planeet vandaag voor staat? In deze rubriek vind je gratis educatief materiaal om je kennis bij te spijkeren en zicht te krijgen op de oplossingen. Bestel en download in enkele klikken het materiaal waarin je geïnteresseerd bent!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze gratis educatieve tools?

Educatief materiaal

Ontdek ons gratis educatief materiaal en activiteiten voor kinderen uit de basisschool en jongeren uit het secundair.

Tips

Radio Oorwoud op Pad: lessenpakket rond beestige liedjes

Nieuw lesmateriaal rond de liedjes van Radio Oorwoud! Ga samen met Olga, de otter, op avontuur. Via leuke liedjes, speelse opdrachten, en nog veel meer, leren de leerlingen op een interactieve manier over verschillende milieu-gerelateerde problemen.

KalenDieren

KalenDieren is, zoals de naam verklapt, een kalender waarbij elke maand in het teken staat van een (meestal bedreigde) diersoort. Gratis te bestellen!
Nieuw!

Adom en Odile in de cacao jungle (Augmented Reality tool)

Ontdek deze Augmented Reality-tool om leerlingen te betrekken bij het behoud van regenwouden. Via interactieve scenario's leren ze over duurzame keuzes, zoals eerlijke lonen voor cacaoplantage-arbeiders en behoud van biodiversiteit, met Adom en zijn vriendin Odile de olifant als gidsen.

Voor de scholen

WWF school awards

Spreken is zilver, in actie schieten is goud! Voer een actie uit met je klas/groep voor een leefbare planeet en maak kans op een prijs met je klas!

Voor de jongeren

Werk je aan een presentatie of een spreekbeurt?

Bij WWF-België vind je heel wat informatie over de planeet en de bedreigde dieren. Download ze gratis!

Het hele jaar door gratis activiteiten

5 keer per jaar het Rangerclub Magazine

Leuke extra’s en wedstrijden

Rangerclub

Speciaal voor kinderen vanaf 6 jaar: word beschermer van de natuur

Zijn je (klein)kinderen tussen 6 en 14 jaar oud? Deel je liefde voor de natuur en schrijf hen in voor de Rangerclub van WWF voor maar € 3,5/maand. Dankzij het magazine en de activiteiten leren ze meer over wilde dieren en worden ze echte beschermers van de natuur.

Youth team

Kom samen in actie voor de planeet  

Ben je tussen de 15 en 25 jaar en wil je samen met andere jongeren in actie komen voor het milieu? Wil je zoveel mogelijk mensen aanmoedigen om de vernietiging van de natuur tegen te gaan? Word je gegrepen door de massale ontbossing? Word dan lid van het WWF Youth Team en maak deel uit van de beweging.

Heb je vragen?

WWF richt zich ook op kinderen. We willen jonge generaties sensibiliseren en ze betrekken bij de creatie van een wereld waarin de mens en de natuur in harmonie samenleven. In ons werk voor kinderen bieden we twee soorten programma’s aan:

1) De WWF-Rangerclub: een club voor kinderen van 6 tot 14 die houden van de natuur en wilde dieren. Door WWF-Rangers te worden, zetten de kinderen zich in voor de natuur.
Schrijf je kind hier in voor de WWF-Rangerclub voor slechts € 3,50 per maand!
2) Educatief materiaal voor scholen: WWF België biedt leerkrachten materiaal en bronnen aan om milieuthema’s te bespreken in de klas. Het educatief materiaal is gratis toegankelijk, zowel digitaal als fysiek.

Maximum drie weken tijdens de schoolperiode en tot een maand tijdens vakantieperiodes. Heb je bepaald materiaal dringend nodig? Stuur dan een mail naar [email protected]. Gelieve wel rekening te houden met het feit dat we vaak in het veld staan en we aanvragen niet altijd de dag zelf kunnen beantwoorden. Je geeft je bestelling dus best tijdig door!

Milieueducatie voor jonge generaties is een prioriteit voor WWF België. Daarom zijn onze activiteiten alsook onze educatieve pakketten volledig gratis! Je hoeft niets te betalen, ook niet voor de levering. Aarzel dus niet om de boodschap te verspreiden.

Natuurlijk! Educatief materiaal dat ontworpen is voor gebruik in een schoolomgeving, is ook beschikbaar voor al wie geïnteresseerd is. Ben je een animator(trice), een bibliothecaris(esse) of simpelweg iemand die verschillende milieuthema’s wilt ontdekken en bespreken met jongeren of (je eigen) kinderen? Aarzel dan niet om het materiaal te bestellen dat je interesseert!

Het educatieve materiaal wordt enkel geleverd met de post in België en Luxemburg. Ons digitaal materiaal is daarentegen overal ter wereld toegankelijk. Workshops en schoolbezoeken zijn enkel mogelijk in België.

Selecteer de knop “animatie” om ons aanbod te ontdekken.
Elk jaar stellen we een reeks animaties voor over vooraf bepaalde thema’s. Vanwege ons kleine team is het voor ons niet mogelijk om scholen te bezoeken voor activiteiten die buiten deze reeks vallen.

Ja!
Op de website van de Rangerclub (www.rangerclub.be) vind je een hele reeks fiches die gratis toegankelijk zijn. Denk maar aan informatie over grote habitats (bossen, oceaan…) en themadossiers over WWF, bedreigde diersoorten, klimaatverandering, plastic in de zee, luchtvervuiling, en nog veel meer!

Laat het ons weten! Stuur een e-mail met uw vraag naar [email protected] en we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk. Tot gauw!