Educatief materiaal

Workshop Klimaateducatie voor leraren (in opleiding)

interactieve workshop klimaateducatie om met voldoende kennis en tools aan de slag te kunnen gaan

Ben je een docent aan de hoge school of universiteit voor de lerarenopleiding? Of een geëngageerde directeur of leerkracht? Is er binnen jouw opleiding of op jouw school nood aan kennis rond het thema 'klimaatverandering' en kunnen jullie concrete handvaten en werkvormen gebruiken om rond dit thema aan de slag te gaan met leerlingen?

Dan is deze workshop voor jullie bedoeld! Het doel van deze workshop is leraren (in opleiding) de nodige kennis, educatieve leermiddelen en werkvormen aan te reiken om rond het thema klimaatverandering aan de slag te gaan in de klas.

Leeftijd

Volwassenen: leraren (in opleiding)

thema

Klimaatverandering

type

Workshop, nascholing

In samenwerking met de dienst Klimaatverandering van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de voedselketen en Leefmilieu.

De thema's die onder meer aan bod komen, zijn:

  • Test je kennis
  • Wat is klimaatverandering?
  • Wat zijn de oorzaken, gevolgen, oplossingen?
  • Hoe kunnen we omgaan met klimaatangst?
  • Hoe leren we een standpunt in te nemen?
  • Hoe kunnen we systeem denken toepassen en wat is het belang ervan?
  • Presentatie van enkele nuttige leermiddelen en bronnen.

Lees hieronder enkele getuigenissen

Wat zijn de voorwaarden om deel te nemen aan de workshop?

Wat is de prijs van de workshop?

Deelname aan de workshop is volledig gratis. Dit wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking met de dienst Klimaatverandering van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de voedselketen en Leefmilieu.

Voor wie?

De workshop is bedoeld voor volwassenen die in het onderwijs werkzaam (zullen) zijn, met andere woorden: studenten van de lerarenopleiding en leraren.

Idealiter wordt de workshop gegeven aan minstens 15 en maximum 25 personen.

Hoelang duurt deze workshop?

Idealiter duurt de workshop 3 volledige uren. De workshop kan - in overeenstemming - worden ingekort tot 2 uren, of verlengd tot 3u30. In het laatste geval is er dan meer tijd om enkele educatieve leermiddelen voor te stellen.

Waar vindt de workshop plaats?

Bij jullie op de hoge school, universiteit of school. Voorzie een groot klaslokaal waar het materiaal kan worden opgesteld en waar eilandjes met banken geplaatst kunnen worden (idealiter een 4-tal leerlingen per eilandje). Voorzie ook een projector en eventueel een back-up computer of laptop.

Wanneer vindt de workshop plaats?

Uw voorkeuren voor de dag en het tijdstip waarop de workshop kan doorgaan, mag worden opgegeven in het inschrijvingsformulier.

Andere vereiste

Om deze workshop gratis te kunnen blijven aanbieden en om ze te kunnen blijven verbeteren, vragen wij om na afloop een feedback formulier in te vullen, zowel voor de docent als voor de personen die de worskhop volgen.

Overtuigd? Schrijf je dan in!

Download hieronder het gebruikte materiaal tijdens de workshop