Educatief materiaal

Radio Oorwoud op Pad: lessenpakket rond beestige liedjes

Lessenpakket rond de beestige liedjes van Radio oorwoud

We hebben geweldig nieuws voor jullie! Er is nieuw lesmateriaal beschikbaar dat jullie leerlingen zal meenemen op een spannend avontuur vol ontdekkingen en bewustwording. Maak kennis met het "Radio Oorwoud op Pad - Lessenpakket"!

Je vindt meer info over dit lessenpakket verder onderaan deze pagina.

dit pedagogisch materiaal bestaat uit:

  • Het lessenpakket voor de leerlingen. Gratis te downloaden op het einde van deze pagina, in PDF-vorm, zowel als A4- of als A5-boekje.
  • Een lerarenfiche/-handleiding, waarin de lesdoelen en leerplandoelstellingen staan, een link naar de playlist met de liedjes van Radio Oorwoud die aan bod komen, de oplossingen van de opdrachten, wat meer achtergrondinformatie en nuttige handvaten. Ook gratis te downloaden op het einde van deze pagina.

Leeftijd

6 - 12 jaar

thema

Biodiversiteit, klimaatverandering, bossen

type

Pedagogisch dossier, spelletjes, muziek, acties

In dit boeiende lessenpakket gaat Olga, de otter, samen met jullie leerlingen op pad in de wereld. Tijdens hun avontuur komen ze allerlei problemen tegen die te maken hebben met de invloed van de mens op de natuur. Door middel van de beestige liedjes van Radio Oorwoud, leuke en speelse opdrachten zoals een bingo, en nog veel meer, leren de leerlingen op een interactieve manier over verschillende milieu-gerelateerde problemen.

Maar dat is nog niet alles! Met dit lessenpakket worden de leerlingen niet alleen aangemoedigd om veel bij te leren, maar ook om hun creativiteit de vrije loop te laten. Ze kunnen bijvoorbeeld een stripverhaal maken om hun ideeën en inzichten uit te drukken. Bovendien worden ze aangemoedigd om de buitenlucht op te snuiven door middel van buitenactiviteiten.

Het lessenpakket staat ook stil bij onze gevoelens en brengt belangrijke thema's aan bod, zoals de natuur in België met een focus op de Europese otter, stroperij met een focus op de olifant, voedselketens en het belang van bestuivers, de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering met een focus op de ijsbeer, ontbossing en nog veel meer!

Kortom, met het "Radio Oorwoud op Pad - Lessenpakket" kunnen jullie leerlingen niet alleen hun kennis vergroten, maar ook hun betrokkenheid bij de natuur en het milieu versterken. Dus waar wachten jullie nog op? Ga samen met Olga op avontuur en ontdek de fascinerende wereld om ons heen!

Olga, de otter

Bestel hieronder gratis het lessenpakket voor de leerlingen en de lerarenhandleiding!