Educatief materiaal

Radio Oorwoud

Een knotsgek radioprogramma waarin pinguïnmannen op hun vrouwen wachten en een nijlpaard de modder uit je oren rapt. Je komt te weten hoe bonobo’s een feestje bouwen en dat je tuin eigenlijk een jungle is. Zo hard de beats knallen in het Bozebomenbos zo stil wordt het in het wondermooie slaaplied voor dieren…

Radio Oorwoud is een kinderplaatje voor leerlingen van de lagere school (6-12 jaar) rond verschillende milieuproblemen en natuurbeleving. De liedjes verlagen de drempel om het in de klas te hebben over ontbossingklimaatveranderingecologische voetafdruk ... Achtergrondinformatie en inhoudelijke of muzische lesactiviteiten bij elk liedje zijn te vinden op de de website www.radio-oorwoud.be.
De beestige stemmen van dienst zijn o.a. Raymond van het Groenewoud, Koen Wauters, Kommil Foo, Pieter en Tine Embrechts, Sarah Bettens, Nathalie Meskens, Hannelore Bedert, Dimitri Leue, Stijn Meuris, Véronique Leysen, Stijn Cole, Sean Dhondt en Wannes Cappelle.


De muziek en teksten werden geschreven door muzikanten zoals Hannelore Bedert, Bart Van Lierde (Zita Swoon, Meuris) en Thomas Vanelslander (K’s Choice, Gorki).
Al het laatste nieuws en concertinfo op www.radio-oorwoud.be en/of de facebookpagina.
 
De cd Radio Oorwoud is hier gratis te bestellen door leerkrachten, studenten lerarenopleiding en educatieve medewerkers. De cd is ook te koop op de webshop van WWF. Een leuk en zinvol cadeau voor jonge natuurfans waarmee u WWF en haar projecten steunt. Om de tweede cd van Radio Oorwoud te bestellen klikt u hier.