Educatief materiaal

Radio Oorwoud

Ontdek de beestige muziek van Radio Oorwoud!

Radio oerwoud? NENE, radio oorwoud!

Met de liedjes van Radio Oorwoud kom je te weten hoe bonobo’s een feestje bouwen en dat je tuin eigenlijk een jungle is. Zo hard de beats knallen in het Bozebomenbos, zo stil wordt het in het wondermooie slaaplied voor dieren…

Radio Oorwoud is een CD voor kinderen (5 - 12 jaar) rond verschillende milieuproblemen en natuurbeleving. De liedjes verlagen de drempel om het in de klas te hebben over ontbossing, klimaatverandering, ecologische voetafdruk … 

De cd Radio Oorwoud is hier gratis te bestellen op het einde van deze pagina door leerkrachten, studenten lerarenopleiding en educatieve medewerkers.

LEEFTIJD

5 - 12 jaar

Thema

Natuur in België, wilde dieren, klimaatverandering

type

Liedjes

Achter de schermen

De muziek en teksten werden geschreven door muzikanten zoals Hannelore Bedert, Bart Van Lierde (Zita Swoon, Meuris) en Thomas Vanelslander (K’s Choice, Gorki). Al het laatste nieuws en concertinfo vind je terug op deze webpagina en/of de facebookpagina en Instagram.

De beestige stemmen van dienst zijn o.a. Raymond van het Groenewoud, Koen Wauters, Kommil Foo, Pieter en Tine Embrechts, Sarah Bettens, Nathalie Meskens, Hannelore Bedert, Dimitri Leue, Stijn Meuris, Véronique Leysen, Stijn Cole, Sean Dhondt en Wannes Cappelle.

De muziek liever via de app beluisteren? Dat kan!

Hoe je de app kan downloaden en hoe je toegang kan krijgen tot de liedjes in de app, dat staat uitgelegd in het onderstaande document.

De fantastische muzikanten en zangers van Radio Oorwoud!

Bestel hieronder - GRATIS - de CD!