NieuwsHet laatste nieuws van WWF over wilde dieren en de natuur

Ontdek per type

Experten aan het woord

De experts van WWF werken op het terrein en met politieke beleidsmakers. Of het nu gaat om het klimaat, de bossen, de wilde dieren, duurzame landbouw of de oceaan, ze volgen het altijd op de voet. Ontdek hun kijk op het nieuws over de biodiversiteit.

Alle berichten

Persberichten

Podcast

Lady Liuwa

Dit verhaal is gebaseerd op het leven van Lady Liuwa, de laatste leeuwin van de Liuwa Vlakte. Het is een relaas over veerkracht en hoop.

Ik luister naar de podcast

Andere podcast

Forces of nature:
De rechten van inheemse volkeren en activisme, met Prinses Esmeralda van België en Martina Fjallberg (EN)

Samen bespreken Esmeralda en Martina de moeilijkheden die veel inheemse volkeren, waaronder de Saami, ondervinden om hun kennis en ervaring over milieukwesties te delen. Ze hebben het ook over de effecten van de klimaatverandering op de geestelijke gezondheid en hoe het is om een prinses te zijn die aan de verkeerde kant van de wet staat.

Ik luister naar de podcast

Praktische tips

Verminder je ecologische voetafdruk

Je kan je dagelijkse impact op de planeet verminderen! Ontdek een hele reeks tips en tricks. WWF is je dankbaar omdat je je mee inzet voor een planeet waarop het goed is om te leven!

Bekijk de tips

Scholen

Educatief materiaal op jouw maat

Ben je leerkracht of ouder?
Krijg toegang tot allerhande activiteiten en gratis educatief materiaal voor gezinnen en kinderen. Leer en verken de wereld van bij je thuis.

Materiaal voor het basisonderwijs

(6-12 jaar)

Ontdek meer

Materiaal voor het secundair onderwijs

(12-18 jaar)

Ontdek meer

Experten

Als specialisten in hun domein delen onze experten met jou hun werk en hun visie om de ecosystemen in België en in de wereld te beschermen.