Educatief materiaal

Win een gratis workshop klimaatverandering voor je klas!

Elke dag krijgen we nieuws te horen over recordtemperaturen, smeltende ijskappen, of overstromingen zoals vorige zomer. Via deze workshop ontdekken de leerlingen wat de oorzaken en gevolgen zijn van de klimaatverandering.

In deze workshop, georganiseerd door klimaatwetenschappers van de universiteit van Antwerpen en in samenwerking met WWF, worden de leerlingen zich klaargestoomd om echte klimaatdeskundigen te worden. Door middel van wetenschappelijke experimenten zullen zij de oorzaken van de klimaatverandering en de gevolgen daarvan voor de planeet ontdekken. Kortom, een interactieve en leuke workshop over een actueel onderwerp!

Meer info over de workshop

Een workshop duurt twee uur (2*60 min). De workshops worden gegeven tussen oktober 2022 en juni 2023. We brengen al het nodige materiaal mee. Het enige wat nodig is, is een klaslokaal met tafels, stoelen en een gemakkelijk afwasbare vloer, dat een half uur voor en na de workshop beschikbaar is. Bovendien kan het nuttig zijn een gootsteen in de klas te hebben.

leeftijd

10 - 14 jaar

Thema

Klimaatverandering

type

Workshop

in samenwerking met:

Hoe schrijf je je klas in?

Dat is simpel! Ga naar de website klimaatbrigade.be en kies een van de 10 thema's. Maak dan een protestbord/spandoek voor de klimaatmars op 23 oktober 2022. Overtuig ons om naar uw klas te komen!

Dien uw aanvraag in door het formulier in te vullen en de foto van uw protestbord te mailen naar [email protected] met in het onderwerp van de mail "klimaatworkshop + naam van de school". U kunt zich aanmelden tot 30 september 2022! Midden oktober weet u dan of uw school is geselecteerd.

Voorwaarden

  • Maximum 25 leerlingen per klas
  • Wanneer u zich inschrijft vragen we in het formulier dat u twee klassen inschrijft, zodat we op uw school een workshop kunnen geven aan een klas in de voormiddag en aan een andere klas in de namiddag
  • Bestemd voor leerlingen van de derde graad lager onderwijs of de eerste graad van het secundair onderwijs
  • Maak met uw klas een protestbord/spandoek voor de klimaatmars (op 23 oktober 2022) en verstuur hiervan een foto naar [email protected] met als onderwerp "Klimaatworkshop"

Prijs?

De workshop is helemaal gratis! Dat is te danken aan de steun van de Dienst Klimaatverandering van de Federale Overheidsdienst voor de Volksgezondheid.