Educatief materiaal

Win een gratis workshop klimaatverandering voor je klas!

Elke dag krijgen we nieuws te horen over recordtemperaturen, smeltende ijskappen, of overstromingen. Via deze workshop ontdekken de leerlingen wat de oorzaken en gevolgen zijn van de klimaatverandering.

In deze workshop, georganiseerd door klimaatwetenschappers van de universiteit van Antwerpen en in samenwerking met WWF, worden de leerlingen zich klaargestoomd om echte klimaatdeskundigen te worden. Door middel van wetenschappelijke experimenten zullen zij de oorzaken van de klimaatverandering en de gevolgen daarvan voor de planeet ontdekken. Kortom, een interactieve en leuke workshop over een actueel onderwerp!

Meer info over de workshop

Een workshop duurt twee uur (2*60 min). De workshops worden gegeven tussen oktober 2024 en juni 2025. We brengen al het nodige materiaal mee. Het enige wat nodig is, is een klaslokaal met tafels, stoelen en een gemakkelijk afwasbare vloer, dat een half uur voor en na de workshop beschikbaar is. Bovendien kan het nuttig zijn een gootsteen in de klas te hebben.

in samenwerking met:

leeftijd

10 - 14 jaar

Thema

Klimaatverandering

type

Workshop

Hoe schrijf je je klas in?

Je klas inschrijven is simpel! Dit zijn de stappen:

  1. Schrijf jullie klassen (zie voorwaarden) in via dit formulier of de groene knop onderaan. 
  2. Bedenk met jullie klas een actie om klimaatverandering tegen te gaan. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld een campagne voeren op school om leerlingen te overtuigen met de fiets te komen, eet met jullie klas een dag veggie, bespaar energie op school en / of thuis, enzovoort! Welke actie jullie uitvoeren kiezen jullie zelf.
  3. Voer de actie uit en neem er een leuke foto van!
  4. Voeg jullie actie hier toe, vul de gegevens correct in, upload jullie foto en vink als thema 'klimaat' aan.

Vragen of opmerkingen? Mail dan naar [email protected] .

OVERTUIGD? REGISTREER JE NU!

Dien uw aanvraag in door het formulier in te vullen (groene knop) en voeg jullie actie toe. Inschrijving tot en met vrijdag 27 september 2024

Voorwaarden

  • Maximum 25 leerlingen per klas
  • Wanneer u zich inschrijft vragen we in het formulier dat u twee klassen inschrijft, zodat we op uw school een workshop kunnen geven aan een klas in de voormiddag en aan een andere klas in de namiddag
  • Bestemd voor leerlingen van de derde graad lager onderwijs of de eerste graad van het secundair onderwijs
  • Jullie voeren een actie uit om klimaatverandering tegen te gaan en voegen die hier toe.
  • Om deze workshop gratis te kunnen blijven aanbieden en te kunnen verbeteren, vragen we je (via e-mail) om na de workshop een evaluatieformulier in te vullen en een ander (kort) evaluatieformulier na 6 maanden.

Prijs?

De workshop is helemaal gratis! Dat is te danken aan de steun van de Dienst Klimaatverandering van de Federale Overheidsdienst voor de Volksgezondheid.