60 jaar actie voor natuur en mens

We zullen niet alles redden wat we zouden willen redden, maar we zullen veel meer overhouden dan wanneer we het nooit hadden geprobeerd.

In 2021 viert WWF (World Wide Fund for Nature) 60 jaar actie voor natuur en mens.

Opgericht als reactie op een steeds veranderende wereld en de toenemende druk op de natuur, heeft WWF zich snel gevestigd als 's werelds grootste natuurbehoudsorganisatie.

De vele acties van WWF en de hele natuurbeschermingsbeweging hebben in de afgelopen 60 jaar veel bereikt waar we trots op kunnen zijn. Onze impact op wilde diersoorten, klimaat, oceaan, zoet water en bossen is het bewijs dat met jouw steun een betere toekomst mogelijk is.

Maar dit is ook het moment om onze ambities, schaal en urgentie te verhogen voor meer impact en om een eerlijkere, gezondere en duurzamere wereld te creëren.

Het 60-jarig jubileum van WWF valt in een cruciaal jaar voor de natuur. In 2021 zullen cruciale beslissingen worden genomen voor natuur, klimaatverandering en duurzame ontwikkeling, die onze toekomst en die van de aarde voor de komende decennia zullen bepalen.

Ontdek enkele van onze meest recente successen, onze toekomstige uitdagingen en hoe we samen verandering mogelijk kunnen maken.

100 landen
WWF is aanwezig in meer dan 100 landen
35 miljoen
WWF heeft wereldwijd 35 miljoen volgers
1961
Oprichting van WWF

Na 100 jaar achteruitgang stijgt het aantal wilde tijgers weer

De gorilla is de enige soort grote mensaap waarvan de populatie groeit

De Rosszee, het grootste marinereservaat ter wereld

Het grootste beschermde tropische woudgebied ter wereld 

De Masai - Hoe natuurbehoud in Kenia en Tanzania de lokale volkeren centraal stelt

WWF lanceert een projectoproep om de natuur in onze buurt een handje te helpen 

Hoe kan ik het verschil maken?

Dankzij jouw steun kunnen we ons werk verder zetten om de natuur te beschermen en te bouwen aan een wereld waarin de mens in harmonie leeft met de natuur. Een levende en veerkrachtige natuur die we vol trots kunnen doorgeven aan de generaties na ons. Er zijn heel wat manieren om samen in actie te komen!