WWF feliciteert Singapore met zijn besluit om zijn binnenlandse ivoormarkt te sluiten

WWF feliciteert Singapore met zijn besluit om zijn binnenlandse ivoormarkt te sluiten

WWF juicht de aankondiging toe van Singapore, geleid door de National Parks Council (NParks), om elke ivoorhandel op zijn binnenlandse markt te verbieden. Dit is een belangrijke mijlpaal die het sterke standpunt van het land in de illegale handel in wilde dieren en dieren eens te meer illustreert. Alleen al dit jaar namen de autoriteiten meer dan 37 ton pangolin-schubben en bijna 9 ton olifantenivoor in beslag. 

 

Dit verbod op de handel in ivoor op de binnenlandse markt van Singapore is opmerkelijk omdat het geen uitzonderingen biedt, waardoor het mogelijk het strengste verbod ter wereld is wat betreft reikwijdte en uitvoering.

De aankondiging van het verbod volgt op een openbare raadpleging georganiseerd door de voedsel en dierenartsen autoriteit van Singapore en de IvoryLane-campagne van WWF-Singapore, die beide brede publieke steun hebben opgeleverd voor een strengere wetgeving die de handel in wilde dieren aan banden moet leggen. Tijdens de campagne ontdekte WWF meer dan 40 ivoorwinkels in Singapore en liet het zien hoe handelaren gemakkelijk juridische mazen in het net konden gebruiken om ivoor illegaal over de grens te smokkelen.

WWF ivory ban singapour gallery01

Volgens WWF is de implementatie en rigoureuze handhaving van het verbod cruciaal voor het succes van de sluiting van de binnenlandse ivoormarkt. Dit omvat ook het voorraadbeheer van ivoor om een ​​toename van vraag of aanbod in andere landen te voorkomen.

De aankondiging kwam enkele dagen voordat 183 regeringen elkaar ontmoetten in Genève op de 18e Conferentie van de Partijen (CoP18) voor het Verdrag inzake internationale handel in bedreigde in het wild levende dier- en plantensoorten (CITES).

Het internationale momentum tegen illegale handel in wilde dieren en planten, met name op het gebied van ivoor, wordt sterker. De Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, maar ook de regeringen van China, Hong Kong en Taiwan hebben de afgelopen jaren nationale verboden op de ivoorhandel aangekondigd.

Lees meer over ons werk tegen de illegale handel in bedreigde soorten:

Lees ook: