WWF-België

Samen zijn we
de oplossing

Kom in actie samen met ons

ELKE ACTIE TELT!

Help WWF om de achteruitgang van de natuur te stoppen.

Kom in actie

1063
berggorilla’s leven er nog in het wild (2019)
10
landen tekenden een akkoord voor de bescherming van de gorilla

Dieren

De gorilla,
een kwetsbare kolos

Vandaag zijn deze primaten een groot deel van hun leefgebied verloren. Veel gorilla’s sterven aan ziekten die door de mens worden doorgegeven. Daarnaast neemt stroperij steeds grotere proporties aan. Het is de hoogste tijd om in actie te komen voor deze soort!

{ "animals": [ {"tiger": true}, {"elephant": true}, {"rhinoceros": true}, {"wolf": true}, {"lion": true} ], "urls": [ {"tiger": "/nl/bedreigde-dieren/bescherm-de-tijger"}, {"elephant": "/nl/bedreigde-dieren/bescherm-de-olifant"}, {"rhinoceros": "/nl/bedreigde-dieren/bescherm-de-neushoorn"}, {"wolf": "/nl/bedreigde-dieren/bescherm-de-wolf"}, {"lion": "/nl/bedreigde-dieren/bescherm-de-leeuw"} ] }

Focus

Onze bossen beschermen, is onze gezondheid beschermen

Onze bossen zijn zeer waardevol. Ze zijn essentieel voor onze gezondheid en onmisbaar voor ons overleven. Ze zuiveren het water, verzachten de gevolgen van de klimaatverandering, herbergen een ongeëvenaarde biodiversiteit en zorgen voor hulpbronnen waar miljoenen mensen afhankelijk van zijn.

Tropische bossen zijn van levensbelang voor ons allemaal, maar ze worden gedeeltelijk vernietigd voor de producten die we in Europa consumeren. Daarom zetten wij ons in om de ontbossing te stoppen, milieu- en mensvriendelijke productie te stimuleren en de consumerende landen aan te moedigen om voor een duurzame bevoorrading te kiezen.

BÉATRICE WEDEUX
Forest Policy Officer