Educatief materiaal

Eiwitgids - jongerenversie

Ontdek de eiwitgids (jongerenversie)!

Wat is dat precies, de eiwitgids?

Tieners of volwassenen, leraren of leerlingen, het gaat iedereen aan: ook op ons bord staat de toekomst van de planeet op het spel!

Onze voeding, en meer bepaald onze consumptie van dierlijke producten, heeft een enorme impact op ons milieu. Om de impact van onze voedingskeuzes op de planeet beter te begrijpen, heeft WWF-België in het kader van het project #Eat4Change de Eiwitgids opgesteld. Hierin vind je advies over hoe je je consumptie van dierlijke producten kan verminderen en hoe je betere producten kan kiezen.

De gids is aangepast en ingekort voor jongeren en helpt hen op weg naar duurzamere (voedings)keuzes.

LEEFTIJD

15 - 18 jaar

Thema

Voeding

type

Pedagogisch dossier, quiz

Waaruit bestaat deze tool?

  • Naast het uitgebreide Living Planet Report hebben wij ook een versie speciaal Naast de volledige versie van de Eiwitgids hebben we ook een speciale versie voor jongeren. Een kort maar krachtig document met informatie over de impact van verschillende eiwitbronnen op het milieu, vergezeld van illustraties (gratis te downloaden aan het einde van de pagina).
  • Er is een bijpassende video (rechts) die de belangrijkste boodschappen herhaalt.
  • Er is ook een quiz die met de leerlingen kan worden gespeeld om hun kennis over eiwitten en hun eigen voedselconsumptie te testen.

Wil je meer weten over duurzame voeding? Ontdek onze (gratis) interactieve workshops om je leerlingen bewust te maken van het verband tussen voedsel, klimaatverandering en biodiversiteit!

Meer informatie

Download nu de Eiwitgids - Jongerenversie! Leer alles over de verschillende eiwitbronnen en hoe je duurzamere voedingskeuzes kan maken.