Educatief materiaal

De natuur op ons bord – spel over duurzame voeding

ONTDEK DE INVLOED VAN ONZE VOEDINGSWIJZE OP DE BIODIVERSITEIT EN HET KLIMAAT 

Of je nu een tiener bent of een volwassene, een leraar of een leerling, de toekomst van onze planeet staat op het spel door wat we eten! Wat we vandaag eten, en onze consumptie van dierlijke producten meer bepaald, heeft een enorme impact op ons milieu. Aan de hand van 2 activiteiten ontdekken de leerlingen de systemische impact van ons voedsel op het klimaat en de biodiversiteit hier en elders. 

Met de lerarenhandleiding kun je belangrijke informatie met je leerlingen delen en hen helpen duurzamere voedingskeuzes te maken. 

Wil je verder uitweiden over dit onderwerp? Voel je je niet uitgerust om het zelf aan te pakken? Meld je dan aan voor onze gratis workshop! (Let op: deze spellen zijn onderdeel van de workshop, dus speel ze niet met je klas voordat we langskomen) 

Waaruit bestaat deze tool? 

Onderaan de pagina kun je verschillende documenten downloaden. Je vindt er 2 activiteiten en de bijhorende lerarenhandleiding: 

  • Een 'receptenspel', bestaande uit 5 recepten die de leerlingen in de juiste volgorde moeten zetten, volgens de hoeveelheid eiwitten die het gerecht bevat, de oppervlakte die nodig is om het te produceren of de hoeveelheid koolstof die bij de productie wordt uitgestoten. 
  • Een 'fotospel', waarbij leerlingen alle verbanden moeten vinden tussen onze productiewijzen en de gevolgen die ze hebben. 

ONTDEK MEER OVER DE GRATIS WORKSHOP "DE NATUUR OP ONS BORD" 

Door middel van spelletjes, video's en debatten ontdekken leerlingen de impact van ons voedsel op de biodiversiteit en het klimaat

meer info
atelier La nature dans notre assiette

âge

15 jaar en ouder 

thème

Duurzame voeding, duurzaam leven, biodiversiteit 

type

Spel

Deze tools zijn ontwikkeld met financiële steun van de Europese Unie. 


Bestel hieronder gratis het spel!