Educatief materiaal

De natuur op ons bord - gratis workshop!

De context

Tieners of volwassenen, leerkrachten of studenten, het gaat iedereen aan: ook op ons bord staat de toekomst van de planeet op het spel !

Hoe beter we begrijpen welke impact onze voedselkeuzes hebben op de planeet, des te beter we ons gedrag kunnen veranderen. Door te kiezen voor respectvolle productiemethoden en duurzame voeding, kunnen we de natuur beschermen, en onze impact op de klimaatverandering en ontbossing beperken.

Het programma "Eat4Change - De natuur op ons bord" biedt leerkrachten van middelbare scholen gratis interactieve workshops om leerlingen bewust te maken van het verband tussen duurzame voeding, klimaat en biodiversiteit. Het doel is om hen de sleutels te geven om hun dieet te veranderen.

LEEFTIJD

15 + jaar

thema

Voeding, duurzaam leven, biodiversiteit

type

Activiteiten in scholen

Meer info over de workshop

Een workshop duurt 3 lesuren en kan herhaald worden voor twee klasgroepen op dezelfde dag. Aan de hand van spelletjes, video's en debatten ontdekken de leerlingen tijdens de eerste twee uur de impact van ons voedsel op de biodiversiteit en het klimaat. Het laatste lesuur is gewijd aan het ontdekken van onze "Roadmap to Action"- handleiding, zodat de leerlingen concrete acties kunnen ondernemen !

Workshops worden gegeven door studenten of vrijwilligers gemotiveerd door duurzaame voeding.

Wij brengen het meeste benodigde materiaal mee. We vragen u het volgende te voorzien :

  • Een klaslokaal met tafels en stoelen, dat een half uur voor en na de workshop beschikbaar is;
  • Projectieapparatuur (scherm, geluid…) en een wifi-verbinding voor een kahoot (interactieve quiz). De leerlingen hebben toegang tot hun smartphone of computers/tablets.

Voor wie?

Deze interactieve workshop is bedoeld voor leerlingen vanaf 15, of voor leraren in opleiding, met een maximum van 25 leerlingen per klas!

Wanneer?

De workshops worden gegeven tussen oktober 2024 en juni 2025. Zodra het aanvraagformulier is ingevuld, wordt met de geselecteerde scholen een datum overeengekomen.

Hoeveel kost deze workshop nu eigenlijk?

Zoals al onze educatieve activiteiten is deze workshop gratis

Deze workshop is ontwikkeld met financiële steun van de Europese Unie. 

Hoe kan mijn klas deelnemen?

Dien uw aanvraag in door het formulier in te vullen via de onderstaande knop. Eenmaal ingediend en indien uw school geselecteerd wordt, zal de facilitator in september contact met u opnemen, om een datum voor de workshop af te spreken. Wacht niet te lang, want het aantal plaatsen is beperkt!