GEEF EEN STEM AAN DE WOLF

Stuur een e-mail via de knop of manueel met onderstaande informatie

TO: [email protected]
BCC: [email protected]

SUBJECT: Blijf de wolf beschermen 

BODY:

Geachte Europese Commissie,

Ik maak me zorgen over de wolf. Niet omdat ik er bang voor ben. Wel door de recente discussies over zijn beschermingsstatus, en de uitspraken die de Europese Commissie deed over de soort.

Het aantal wolven op ons continent stijgt. Ook in België, waar ik woon. Dat is fantastisch nieuws voor onze biodiversiteit, die er slecht aan toe is. Maar nu de wolvenpopulaties zich beginnen te herstellen, zien we ze als onze vijand, terwijl de wolf een inheemse soort is in Europa.

Wij, mensen, maken deel uit van een leefomgeving die we delen met andere soorten. Hoe we dieren zoals de wolf beschermen, toont hoeveel belang we hechten aan de bescherming van onze Europese biodiversiteit.

Als burger vind ik dit belangrijk, en vraag ik u om niet te tornen aan de beschermingsstatus van de wolf. De huidige Europese wetgeving biedt voldoende flexibiliteit, en maakt het mogelijk om conflicten en aanvallen op vee aanzienlijk te verminderen met gepaste preventiemaatregelen.

De 'grote boze wolf' is een sprookjesfiguur, geen realiteit. Laten we dus stoppen met de wolf zo af te schilderen, en handelen op basis van wetenschap en feiten. Dat lijkt me een redelijke verwachting van een Europese instelling die wetenschappelijk onderbouwde beleidsvorming vooropstelt.

Met vriendelijke groeten,

Lees meer over de aanval op de wolf