Educatief materiaal

Virunga in actie

Wist je dat? Het Virunga Park is het thuis van 400 van de laatste 700 berggorilla's.

Het Virunga Park, dat in 1925 werd opgericht, ligt in het hart van Afrika om de unieke flora en fauna van de regio te beschermen. Het WWF voert rond het park projecten uit met de plaatselijke bevolking, zodat ook zij kunnen deelnemen aan de verbetering van hun levensomstandigheden.

Een project rond duurzame ontwikkeling! Aan de hand van een terreinproject van WWF in Democratische Republiek Congo krijgen de leerlingen een echt duurzaamheidsvraagstuk voorgeschoteld: hoe een natuurpark beschermen en toch voorzien in de energiebehoeften en noden van de lokale bevolking? Heel wat linken met de leefwereld van kinderen en jongeren hier maakt het energievraagstuk ook relevant voor de situatie in België.

LEEFTIJD

6 - 18 jaar

thema

Bossen, duurzaam leven

type

Pedagogisch dossier

Twee films "Virunga in actie", de ene gericht op 10-14-jarigen en de andere op 14-18-jarigen, vertellen concreet over het Eco Makala-project. Het doel van dit project is om in het Virunga Park bomen te herplanten die, wanneer ze eenmaal volgroeid zijn, kunnen worden omgezet in houtskool: makala.

Naast deze twee films, die realiteit en fictie combineren, is er een handleiding voor leerkrachten beschikbaar. Onderaan deze pagina kunt u gratis het "Virunga in actie" instrument bestellen.