Educatief materiaal

Mini-COP - Klimaatconferentie @ school

Een unieke kans om een klimaatconferentie (COP) op school te ervaren

De mini-COP is een uniek rollenspel waarin leerlingen de rol spelen van vertegenwoordigers van emblematische landen op grote klimaatconferenties (COP).

Op deze conferenties verdedigen de studenten, gegroepeerd per delegatie, de belangen van hun land over onderwerpen die op de COP worden besproken, zoals bijdragen aan het klimaatfonds, het transport of het probleem van de klimaatvluchtelingen. Maar zijn de belangen van Rusland, China en de Verenigde Staten verenigbaar met die van de eilanden in de Stille Oceaan of met die van België of Koeweit?

Dankzij de dynamiek van het rollenspel begrijpen jongeren snel wat het probleem van de klimaatverandering is en hoe moeilijk het is om samen tot een consensus te komen.

De inschrijvingen voor het schooljaar 2023 -2024 zijn gesloten. Schrijf u in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons aanbod.


LEEFTIJD

3e graad secundair onderwijs

Thema

Klimaatverandering

Type

Activiteiten in scholen, pedagogisch dossier

Bent u geïnteresseerd?

De inschrijvingen voor het schooljaar 2023 -2024 zijn gesloten. Schrijf u in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons aanbod.

Voorwaarden voor deelname

  • van 35 tot 60 leerlingen
  • 3de graad van het secundair onderwijs
  • er zijn minstens 2 leerkrachten betrokken bij het project
  • de deelnemende leerkrachten volgen de opleiding die plaatsvindt op dinsdag 4 oktober (van 9:30 tot 15:30) in Brussel - meer info volgt na inschrijving via mail

Kostprijs?

WWF kan deze workshop gratis aanbieden, in samenwerking met Studio Globo, dankzij de steun van de Dienst Klimaatverandering van de FOD Volksgezondheid. Het aantal plaatsen per schooljaar is beperkt.

Het verloop

1. Opleiding voor leerkrachten

Informatiedag waarop de docenten worden opgeleid in het klimaatthema en in het rollenspel. De aanwezigheid van minstens 2 leerkrachten wordt gevraagd. De opleiding vindt plaats in Brussel.

2. Voorbereiding van de leerlingen

De leerkrachten zorgen er zoveel mogelijk voor dat de leerlingen goed voorbereid zijn. WWF en Studio Globo leveren hiervoor het nodige materiaal.

DEZE PROJECTEN WORDEN AANGEBODEN IN SAMENWERKING MET: