#WEAREWWF = Op 21 juli duikt WWF in het geheugen van haar vele steungevers op de Gentse Feesten

#WEAREWWF = Op 21 juli duikt WWF in het geheugen van haar vele steungevers op de Gentse Feesten

Brussel, 20 juli 2016 – WWF groeit en bloeit in ons land. Van 75.000 donateurs enkele jaren geleden groeide de organisatie voor natuurbehoud naar meer dan 100.000 steungevers. Met 50 jaar op de teller in ons land is WWF een onderdeel van het collectief geheugen van veel mensen. Op 21 juli, tijdens een spetterende dag vol optredens, kinderanimatie en fanfare, duikt WWF in het geheugen van haar vele steungevers vroeger, nu en in de toekomst: met een heuse Wall of Fame waarop mensen herinneringen kunnen achterlaten aan 50 jaar actie voor WWF. Ook kan iedereen komen genieten van gratis optredens van o.a. Radio Oorwoud, Sioen, Slongs Dievanongs, Hannelore Bedert en Urbanus. Ter gelegenheid van 50 jaar WWF maakten niet minder dan 10.000 Gentse schoolkinderen schilderijtjes van bedreigde dieren die werden verzameld op een 40 meter lange muur aan het Baudelopark dat voor de duur van de feesten omgedoopt werd tot ‘Het wildste park’.

 

 

Programma ‘#WEAREWWF’ – WWF bedankt iedereen voor de steun.

 

Donderdag 21 juli 2016: Grootse WWF-dag ter gelegenheid van 50 jaar WWF in België.

Vanaf 14u: Start beestige kinderanimatie. Elk kind wordt een wild dier.

15u30: De Wildste Wijze Fanfare trekt van het Baudelopark met veel kabaal naar het Radio Oorwoud concert bij Sint-Jacobs.

16u30: Groots Radio Oorwoud concert met MC Dimitri Leue en Hannelore Bedert en ...  het Gentse Radio Koorwoud (van basisschool De Vlieger)! (Bij Sint-Jacobs) (Bij Sint-Jacobs)

Vanaf 16u: #WEAREWWF-photobooth: Iedereen die WWF een warm hart toe draagt krijgt een plaats op onze Wall (W)of Fame;

20u30: #WeAreWWF: Uniek verjaardagsconcert bij Sint-Jacobs om 50 jaar WWF-België in de kijker te zetten met o.a. Urbanus, Slongs Dievanongs, Sioen, Hannelore Bedert, Milo Meskens, Marble Sounds, Fleddy Melculy, Senne Guns, Berlaen en Ludo Mariman (The Kids)!     (Vooral voor grote kinderen)

 

Doorlopend van 15 tot 24 juli: Het Wildste Park

Meer dan 10 000 Gentse schoolkinderen toverden het Baudelopark in Gent om tot ‘het Wildste park’. Hun duizenden werkjes werden verwerkt in grote mozaïeken. In totaal werd het park aangekleed met bijna 120m² aan wilde dieren. (40m breed – 3 m hoog). Met dit 'Wildste Park' geven de leerlingen zo een sterk signaal dat het beschermen van biodiversiteit ook voor hen heel belangrijk is.

Het Wildste Park is elke dag te bezichtigen tijdens de Gentse Feesten. Tussen 15u en 20u kunnen kinderen aan de WWF-Rangerclubstand een speurkaart ophalen om op expeditie te gaan tussen de duizenden dieren.

 

Het Wildste Park en de verjaardagsconcerten zijn een initiatief van WWF en Trefpunt vzw.

Meer info op : www.wwf.be/wearewwf en www.wwf.be/hetwildstepark.