Pasgeboren babydolfijn gefotografeerd in Cambodja

Pasgeboren babydolfijn gefotografeerd in Cambodja

Brussel, 12 februari 2024 - We kregen zopas uitstekend nieuws binnen van onze WWF-collega's in Cambodja. Daar werden gisteren, op zondag 11 februari, de eerste foto’s gemaakt van een pasgeboren Irrawaddydolfijn.

Het twee dagen oude diertje zwom met zes andere, volwassen, Irrawaddydolfijnen in het diepe bassin van Kampi (een deel van de Mekong), in de Cambodiaanse provincie Kratie en werd er gespot door enkele rivierwachters en door onderzoekers van WWF en van de visserijadministratie.

In 2023 werden in totaal acht nieuwe dolfijnkalfjes geregistreerd. Elk nieuw kalf is een teken van hoop. In de provincie Kratie, in het oosten van Cambodja, werken WWF-België en zijn partners al 20 jaar aan het redden van de kwetsbare lokale populatie Irrawaddydolfijnen.

Deze zoetwaterdolfijnen worden in Cambodja als heilig beschouwd en worden met uitsterven bedreigd.

Het pasgeboren dier, twee dagen oud, aan het zwemmen met de volwassen Irrawaddydolfijnen. © WWF

Contact
Hans Moyson
Media Relations Manager
WWF-België
[email protected] 
+32 (0) 472 01 17 06
+32 (0) 2 340 09 43

Over WWF
WWF is een onafhankelijke natuurbeschermingsorganisatie en een wereldwijd netwerk dat actief is in bijna 100 landen. Onze missie is de aantasting van de natuurlijke omgeving van de planeet een halt toeroepen en een toekomst opbouwen waarin mensen leven in harmonie met de natuur. We willen de biologische diversiteit van de wereld in stand houden en zetten in op het gebruik van hernieuwbare, duurzame natuurlijke hulpbronnen. Ook de vermindering van vervuiling en afval is een van onze belangrijke speerpunten.