Nieuws

Ivoorkoorts veroorzaakt massale afslachting bosolifanten

Afrika’s bosolifanten zijn nergens meer veilig. Stropers dringen zelfs tot in de meest dichtbegroeide bossen door om hun felbegeerde buit te maken: ivoor.

.. Lees meer

EARTH OVERSHOOT DAY blijft oprukken ondanks opkomende transitie

Op 2 augustus, overschrijden we de draagkracht van de aarde voor dit jaar. Dat betekent dat we, op iets meer dan 7 maanden, verbruikt hebben wat de aarde op één jaar kan produceren en dat we de komende maanden op het kapitaal van de planeet moeten gaan teren. ‘Earth Overshoot Day’ valt zes dagen vroeger dan vorig jaar (8 augustus).

.. Lees meer

WWF verwelkomt UNESCO-erkenning van Zoniënwoud als eerste in ons land

Het opmerkelijke beukenbos van het Zoniënwoud, erkend voor zijn rijke biodiversiteit, wordt het eerste gebied erkend als natuurlijk werelderfgoed in ons land, dankzij een gezamenlijke kandidatuur door de drie regio’s..... Lees meer

Fantastisch nieuws voor de vaquita

De vaquita, ook ‘panda van de zee’ genoemd door zijn opmerkelijke huidmarkeringen, balanceert op de rand van uitsterving, met nog slechts 30 individuen in leven... Lees meer

Ontdek de Noordpool: een fotografische expeditie van 60 dagen

Ik ben een autodidacte professionele fotograaf en ik zou je graag een kleine pauze aanbieden, zodat je mijn project kan ontdekken dat je zal doen reizen naar het hart van..... Lees meer

10 korhoenderen uit Zweden komen laatste zieltogende populatie in Hoge Venen redden

Op 27 en 28 april laatstleden werden 10 korhoenen (5 hanen en 5 hennen) gevangen in Zweden en naar de Hoge Venen gebracht. Ze gaan daar de zieltogende populatie versterken van de emblematische soort die ter plaatse nog slechts met drie individuen overbleef.

.. Lees meer

WWF en FSC lanceren nationale campagne om de consument te helpen de verantwoorde keuze te maken voor

WWF en FSC-België starten een campagne om dit in de verf te zetten. Aan het grote publiek vragen we de komende weken om hun ogen open te houden voor FSC-gecertificeerde producten.

.. Lees meer

Belgische banken investeren nog steeds 40 miljard euro in fossiele energie

Meer dan 40 miljard euro, zo veel investeren de vier grootste banken in België nog altijd in financieel risicovolle fossiele brandstoffen.

.. Lees meer

WWF-rapport: 30% van de Unesco-gebieden bedreigd door handel in wilde soorten

Hoewel Unesco-werelderfgoedgebieden bekend staan om hun natuurlijke schoonheid, om hun biodiversiteit, hun geologische en ecologische kenmerken, wordt 30% ervan bedreigd door stroperij, bosexploitatie en illegale visvangst. 

.. Lees meer

1 2 3 4