Nieuws

Big Cats Save Big Cats: Belgische katten redden de grootste Amerikaanse “kat”

De jaguar, de grootste katachtige van Amerika, heeft het steeds moeilijker om voedsel te vinden. Zijn voortbestaan is in gevaar. Met de “Big Cats Save Big Cats” campagne roept WWF de Belgen op om in actie te schieten.

.. Lees meer

België, Europese draaischijf voor de handel in wilde dier- en plantensoorten?

Op 7 november presenteert WWF België in het federaal parlement een studie van TRAFFIC die aantoont dat zowel legale en illegale handel op grote schaal plaatsvinden in ons land. Een week na de publicatie van het Living Planet Report, waaruit bleek dat de mens verantwoordelijk is voor 60% achteruitgang van de aantallen wilde dieren, is het meer dan ooit duidelijk dat ook België zijn verantwoordelijkheid moet nemen. 

.. Lees meer

Living Planet Report 2018: mens verantwoordelijk voor 60% minder wilde dieren op 40 jaar tijd

Tussen 1970 en 2014 zijn de aantallen gewervelde populaties - vissen, vogels, zoogdieren, amfibieën en reptielen - wereldwijd met 60% geslonken. In de tropen, Zuid-Amerika en Centraal-Amerika is dat zelfs 89%. Nooit eerder ging het aantal soorten er zo snel op achteruit. Vandaag ligt dat ritme honderd tot duizend keer hoger dan wat het in de loop van alle voorgaande geologische tijdperken geweest is. 

.. Lees meer

100 milieugroeperingen starten met Europese campagne om de EU-waterwet te redden

Beeld je eens een wereld in waarin je favoriete drank eruitziet als vies water en ook zo ruikt en smaakt. Of dat je in plaats van je gebruikelijke pint een kommetje droge, knapperige hop krijgt ... Dat is het scenario dat ruim 100 ngo's willen voorkomen met een nieuwe campagne die de Europese Commissie oproept de EU-wetgeving ter bescherming van alle Europese waterbronnen...

.. Lees meer

Klimaatbeleid moet vijf versnellingen hoger om opwarming van meer dan 1,5°C te vermijden

Het nieuwe rapport van het IPCC, het klimaatpanel van de VN, toont aan dat we al het mogelijke moeten doen om de klimaatopwarming te beperken tot 1,5°C. In het licht van deze urgentie moeten eerste minister Charles Michel en minister-presidenten Bourgeois, Vervoort en Borsus onze klimaatdoelstellingen stevig verhogen en onze samenleving op weg naar een duurzame transitie zetten.

.. Lees meer

De handel in ‘bushmeat’ explodeert – van Afrika tot bij ons in België

Ce soir, les émissions « On n’est pas des pigeons » (RTBF) et « Pano » (VRT) diffusent un reportage exclusif sur la consommation de viande de brousse dans notre pays. Ce phénomène est en train d’exploser à l’échelle mondiale. La chasse non durable contribue à vider les forêts et savanes africaines de leur faune sauvage et ce, à un rythme croissant

.. Lees meer

Missie in het hart van een paradijs in gevaar

In april is een internationaal team van negen wetenschappers naar Kratie, een provincie van Cambodja, vertrokken om er de biodiversiteit aan de oevers van de Mekong-rivier te bestuderen. Er stond veel op het spel: als ze de aanwezigheid van het zwijnshert en andere bedreigde diersoorten konden bevestigen, zou de Cambodjaanse overheid de oprichting steunen van twee beschermde zones in een regio die ernstig bedreigd wordt.

.. Lees meer

Hout en papier: een analyse van het duurzaam aankoopbeleid van steden en gemeenten door FSC België e

Steden en gemeenten kunnen via een duurzaam gebruik van hout en papier een hefboom zijn voor de bescherming van bossen. WWF-België heeft in samenwerking met FSC België een enquête uitgevoerd tussen juni en september 2018, waaraan ruim honderd Belgische steden en gemeenten deelnamen.

.. Lees meer

Klimaatbeleid = We weten al jaren wat er moet gebeuren, maar het gebeurt niet

Antonio Guterres, Secretaris-Generaal van de VN, sprak vorige week – enkele dagen na de klimaatonderhandelingen in Bangkok – de internationale gemeenschap toe. In Bangkok bleek opnieuw dat het de wereld aan leiderschap ontbreekt om écht vorderingen te maken.

.. Lees meer

Onverwachte ontmoeting met een wolf in België

Natuurliefhebber Yvan Mahaux slaagde er enkele dagen geleden in om als allereerste een wolf in België te observeren en te fotograferen. Eerdere foto’s werden genomen door strategisch geplaatste cameravallen. Yvan werkt voor ‘Éducation Environnement’, een organisatie die natuurgidsen opleidt. 

.. Lees meer

1 2 3 4 5 ... 11