Nieuws

Onverwachte ontmoeting met een wolf in België

Natuurliefhebber Yvan Mahaux slaagde er enkele dagen geleden in om als allereerste een wolf in België te observeren en te fotograferen. Eerdere foto’s werden genomen door strategisch geplaatste cameravallen. Yvan werkt voor ‘Éducation Environnement’, een organisatie die natuurgidsen opleidt. 

.. Lees meer

Een belangrijke overwinning voor de laatste bijna maagdelijke koraalriffen van de planeet!

De Nieuw-Caledonische regering kondigde vorige week aan dat ze haar maagdelijke koraalriffen de hoogste beschermingsgraad gaat toekennen. Elke extractieve activiteit, inclusief vissen, is dan ten strengste verboden en toeristische activiteiten zullen strikt worden gereguleerd. WWF is uitermate tevreden met deze beslissing waarvoor de organisatie al jaren ijvert.

.. Lees meer

Eerste koppel wolven in Vlaanderen: een actief beleid dat veehouders helpt zich aan te passen, dring

Na een bijna onopgemerkt verblijf van zeven maanden, ziet het ernaar uit dat Naya gezelschap heeft gekregen van een tweede wolf. Dat er binnenkort weleens een roedel wolven in ons land zou kunnen leven, doet ook ons hart sneller slaan.

.. Lees meer

Afrika’s bosolifanten zijn nergens meer veilig

Stropers dringen zelfs tot in de meest dichtbegroeide bossen door om hun felbegeerde buit te maken: ivoor. De ivoorprijs is lokaal met een waarde van $150-$250/kg meer dan vertienvoudigd tegenover 2004, een enorme hoeveelheid geld voor lokale bewoners.

.. Lees meer

Earth Overshoot Day: ecologisch tekort voor de aarde vanaf 1 augustus

Op 1 augustus 2018, overschrijden we de draagkracht van de aarde voor dit jaar. Dat betekent dat we op 7 maanden tijd, verbruikt hebben wat de aarde op één jaar kan produceren en dat we de komende maanden op het kapitaal van de planeet moeten gaan teren. 

.. Lees meer

Een Waals beheerplan voor de wolf

De terugkeer van de wolf, een beschermde soort, in het grootste natuurreservaat van Wallonië, is op zich al symbolisch. WWF-België omarmt het initiatief ’Réseau Loup’ (Netwerk Wolf) van de Waalse overheid en nodigt de overheid uit om nog een versnelling hoger te schakelen door op korte termijn een beheerplan goed te keuren.

.. Lees meer

WWF lanceert een zomercampagne voor meer ruimte voor Noordzeenatuur

Kennen we de rijke biodiversiteit van de Noordzee? De zomercampagne van WWF roept op om deel te nemen aan de publieksconsultatie van de overheid over het voorgestelde nieuw marien ruimtelijk plan, en om meer ruimte voor de Noordzeenatuur te eisen.

.. Lees meer

Vanwaar komt de houtskool die wij op onze barbecue leggen? WWF zocht het uit

Invoer uit Afrika en Oekraïne, een gebrekkige Europese wetgeving en geen transparantie bij bepaalde merken ... De houtskoolsector doet ons de wenkbrauwen fronsen! Een onderzoek naar dit afgeleide houtproduct dat bij zomerse temperaturen bijzonder gegeerd is.

.. Lees meer

‘Swingstate’ België slechts 16e op Europese ranglijst van klimaat- en energieambitie

België is een land zonder veel ambitie op vlak van klimaat- en energiebeleid, zeker in vergelijking met onze buurlanden. Dat blijkt uit een vergelijkende studie van de Europese lidstaten, uitgevoerd in opdracht van CAN Europe (Climate Action Network) 

.. Lees meer

De Middellandse Zee dreigt 'zee van plastic' te worden, waarschuwt WWF.

De Middellandse Zee verandert in een gevaarlijk plastic vergaarbassin, met een recordniveau aan vervuiling. Dat zegt een nieuw rapport dat WWF vandaag vrijgeeft op Wereld Oceaan Dag. WWF roept iedereen op om in het dagelijks leven en tijdens vakanties het gebruik van plastic te beperken. 

.. Lees meer

1 2 3 4 5 ... 10