Nieuws

Onze voetafdruk op water en ijs is gigantisch

Regeringen komen vanaf vrijdag bijeen in Monaco om een ​​nieuw VN-rapport goed te keuren dat de gevolgen en risico's van dramatisch veranderende oceanen, poolgebieden en gletsjers schetst. Het rapport onderstreept de crisis waarmee we worden geconfronteerd, waarbij de klimaateffecten in omvang, frequentie en intensiteit overal aan het toenemen zijn. Vrijdag 20 september is ook uitgeroepen tot wereldwijde actiedag door de jonge activisten van Youth for Climate.

.. Lees meer

CEO van WWF-België wordt de rechterhand van de nieuwe Waalse minister van Leefmilieu en Natuur

Na 5 jaar CEO te zijn geweest van WWF-België, wordt Antoine Lebrun de stafchef van Céline Tellier, de nieuwe Waalse minister van Leefmilieu en Natuur. Een sterke erkenning voor het werk van WWF.

.. Lees meer

New Blog Post

Le loup est de retour en Wallonie depuis 2016. Cinq individus mâles ont été repérés dans la Région. Le cinquième a été identifié à Havelange le 1er août dernier. Selon le Réseau loup, un de ces grands prédateurs a élu domicile sur le territoire wallon. Il s’agit d’un individu de lignée polonaise aperçu pour la première fois en juin 2018. 

.. Lees meer

Amazonewoud: de hulp komt op gang, de noden blijven groot

Op 22 augustus stelde WWF-België een noodfonds in tegen de bosbranden in het Amazonewoud. Dankzij uw betrokkenheid hebben wij al eerste noodhulp op het terrein kunnen bieden.

.. Lees meer

Een betere bescherming voor sommige soorten, aanhoudende vragen voor andere...

De 18e conferentie van de partijen bij het Verdrag inzake internationale handel in bedreigde in het wild levende dier- en plantensoorten (CITES CoP18) sloot  vandaag af in Genève, met belangrijke implicaties voor de toekomst van dier- en plantensoorten over de hele wereld.

.. Lees meer

Droge wind wakkert branden in Amazonewoud nog aan

Volgens WWF mensen op het terrein in Bolivia en Brazilië wakkeren extreem droge winden de branden verder aan, vooral in de Chiquitanía, in Bolivia en de Pantanal, in Paraguay, Bolivia en Brazilië. Duizenden Boliviaanse vrijwilligers, bosbrandweerlieden en beschermingsgroepen in beschermde gebieden, werken al 2 weken zonder basisuitrusting zoals maskers en laarzen maar krijgen het vuur niet onder controle.

.. Lees meer

De groene long van onze planeet gaat op in rook

In het Amazonewoud, de grootste long van de planeet, razen al 3 weken vreselijke branden door het woud, daarbij dood en vernieling brengend voor alle leven in de meest biodiverse bossen op aarde. Het aantal bosbranden groeide dit jaar met een ongehoorde 70% in vergelijking met dezelfde periode in 2018.

.. Lees meer

WWF feliciteert Singapore met zijn besluit om zijn binnenlandse ivoormarkt te sluiten

WWF juicht de aankondiging toe van Singapore, geleid door de National Parks Council (NParks), om elke ivoorhandel op zijn binnenlandse markt te verbieden. Dit is een belangrijke mijlpaal die het sterke standpunt van het land in de illegale handel in wilde dieren en dieren eens te meer illustreert.

.. Lees meer

Aziatische olifanten, slachtoffers van de handel in.... armbanden

12 augustus is de Internationale Olifantendag. Dit is een gelegenheid om het tragische lot van het grootste landzoogdier opnieuw onder de aandacht te brengen, zowel in Afrika als in Azië: ivoorhandel, verlies van zijn habitat, conflicten met de lokale bevolking...

.. Lees meer

Inheemse volkeren, bondgenoten voor natuurbehoud

Op 9 augustus vierden we de 12de verjaardag van de VN-Verklaring over de Rechten van Inheemse Volkeren. Er leven wereldwijd tussen de 370 en de 500 miljoen autochtonen. 

.. Lees meer

1 2 3 4 5 ... 15