Nieuws

Mensenrechten in het hart van natuurbescherming

Vorig jaar stelde WWF een onafhankelijk expertenpanel aan om te onderzoeken hoe wij zijn omgegaan met meldingen van mensenrechtenschendingen door enkele overheidsrangers in moeilijke en afgelegen regio’s (landscapes) in Centraal Afrika, India en Nepal. Het rapport ‘Mensenrechten implementeren in Natuurbehoud – Van intentie naar actie’ is het resultaat. Het expertenpanel vond geen aanwijzingen dat WWF-personeel heeft opgeroepen tot, of meegedaan met enige geweldpleging. 

.. Lees meer

WWF vraagt hulp voor beren welpen in de Karpaten

WWF ondersteunt Europa's enige rehabilitatiecentrum voor beren in de Karpaten, Roemenië. Sinds de opening heeft het weeshuis al 150 welpen opgevangen, verzorgd en vrijgelaten in het wild. Het aantal inwoners verdubbelde de afgelopen twee jaar. Tot 31 december doet WWF een beroep op donaties om de beren wezen een tweede kans te geven en hun leefgebied, Europa's laatste oerbossen, te beschermen.

.. Lees meer

1 miljoen mensen eisen een Europese wet tegen geïmporteerde ontbossing

Terwijl de ontbossing in het Amazonegebied en de andere natuurlijke longen van de planeet genadeloos toeneemt, roepen meer dan een miljoen mensen de Europese Unie en hun nationale overheden op om een sterke wet te maken die deze ontbossing aan banden legt. In de grootste Europese consultatie over een milieuthema, en de 2e grootste consultatie ooit, eisen Europese burgers zekerheid dat hun aankopen niet verantwoordelijk zijn voor ontbossing, destructie van andere ecosystemen of mensenrechtenschendingen.

.. Lees meer

WWF onthult geheime oorsprong van houten meubels en decoratie op Belgische markt

Een marktonderzoek van WWF trof niet-aangegeven hout aan met een hoog risico op een illegale oorsprong in meubilair, decoratieve objecten en doe-het-zelf-materiaal uit Belgische winkels. In het laboratorium werden 49 houten producten van 11 grote merken geanalyseerd. Wetenschappelijke resultaten tonen aan dat in bijna 50% van de gevallen (24) winkels onvolledige of onjuiste informatie over de oorsprong en houtsoorten verstrekten.

.. Lees meer

We moeten de welpen beschermen in Liuwa, Zambia

In Zambia werd enkele jaren geleden een leeuwenpopulatie geherintroduceerd. Dit jaar zijn in deze familie drie welpjes geboren. Dit is geweldig nieuws en een teken dat ons natuurbeschermingsproject succesvol is verlopen. Dit hadden we niet zonder de steun van onze donateurs kunnen doen! Maar de strijd is nog niet gewonnen.  

.. Lees meer

WWF zet drones in om de bossen van Australië te herplanten

WWF lanceert nieuwe actie en maakt gebruik van technologie om het bos van Australië sneller te herstellen. De recordbranden van de winter 2019-2020 hebben 7 miljard bomen verwoest of beschadigd en 3 miljard dieren gedood of verdreven. De milieuorganisatie stuurt drones die tot 40.000 boomzaden per dag kunnen planten over verkoolde landschappen. 

.. Lees meer

Pavlik, een jonge tijger die vorig jaar is vrijgelaten, werd neergeschoten door een stroper...

Een jonge tijger die vorig jaar in het oosten van Rusland opnieuw in het wild werd geïntroduceerd, werd in september 2020 dood aangetroffen. Deze tragische gebeurtenis is het werk van stropers en toont ons dat we de tijgerpopulatie enkel kunnen verdubbelen als we streng optreden tegen de handel tijgerproducten.   

.. Lees meer

Halen EU parlementariërs deze week Green Deal over Europees Landbouwbeleid onderuit?

Deze week is cruciaal voor hoe ons platteland er morgen zal uitzien. In het Europese parlement wordt namelijk een definitieve koers gegeven aan het volgende Gemeenschappelijke Landbouwbeleid (GLB), waar ongeveer een derde van het EU-budget aan besteed wordt. Die steun vinden WWF, Natuurpunt, Greenpeace en Bond Beter Leefmilieu verantwoord, mits daar ook consequente keuzes tegenover staan die van landbouw een groene motor kunnen maken. Enkel zo blijft ook de Green Deal overeind waar Europa haar relancebeleid aan koppelt. Maar er zijn kapers op de kust.

.. Lees meer

Weer sterft een jonge wolf in het verkeer. WWF roept op tot dringende maatregelen.

Vanmorgen eiste het verkeer in Vlaanderen weer zijn tol voor onze prille wolvenfamilie in Limburg. Een jonge wolf werd het slachtoffer van een verkeersongeval. De welpen zijn nog maar enkele weken op pad met hun ouders August en Noëlla en dit is al het tweede slachtoffer in minder dan 2 weken. Als we deze wolven een kans willen geven is een betere connectiviteit tussen de natuurgebieden een noodzaak. Dit geldt niet alleen voor de wolven, maar voor alle dieren.

.. Lees meer

Lancering van de Belgian Alliance for Climate Action: een Belgische alliantie met ambitieuze klimaat

The Shift en WWF-België kondigen vandaag de lancering aan van een unieke Belgische klimaatalliantie. Ze nodigen alle Belgische organisaties die hun broeikasgasuitstoot willen verminderen en hun klimaatambities willen verhogen uit om zich aan te sluiten bij dit initiatief in België.

.. Lees meer

1 2 3 4 5 ... 23