Nieuws

Belgische gerecht begrijpt ernst van illegale handel in bedreigde soorten en stelt voorbeeldvonnis

De correctionele rechtbank in Brussel veroordeelde vandaag 3 Chinese smokkelaars tot 15 maanden cel waarvan de helft met uitstel... Lees meer

10 korhoenderen uit Zweden komen laatste zieltogende populatie in Hoge Venen redden

Op 27 en 28 april laatstleden werden 10 korhoenen (5 hanen en 5 hennen) gevangen in Zweden en naar de Hoge Venen gebracht. Ze gaan daar de zieltogende populatie versterken van de emblematische soort die ter plaatse nog slechts met drie individuen overbleef.

.. Lees meer

WWF en FSC lanceren nationale campagne om de consument te helpen de verantwoorde keuze te maken voor

WWF en FSC-België starten een campagne om dit in de verf te zetten. Aan het grote publiek vragen we de komende weken om hun ogen open te houden voor FSC-gecertificeerde producten.

.. Lees meer

Belgische banken investeren nog steeds 40 miljard euro in fossiele energie

Meer dan 40 miljard euro, zo veel investeren de vier grootste banken in België nog altijd in financieel risicovolle fossiele brandstoffen.

.. Lees meer

WWF-rapport: 30% van de Unesco-gebieden bedreigd door handel in wilde soorten

Hoewel Unesco-werelderfgoedgebieden bekend staan om hun natuurlijke schoonheid, om hun biodiversiteit, hun geologische en ecologische kenmerken, wordt 30% ervan bedreigd door stroperij, bosexploitatie en illegale visvangst. 

.. Lees meer

Milieubeweging: “Laat Langerlo het einde zijn van alle grootschalige biomassa in Vlaanderen”

De geplande biomassacentrale van Langerlo is nu in principe definitief van de baan. WWF, Bond Beter Leefmilieu, Greenpeace en de lokale partners van Greenpeace en Transitie Limburg zijn blij met de beslissing van het Vlaams Energie-agentschap (VEA) om geen uitstel te verlenen voor de opstart.

.. Lees meer

Europa vraagt burgers raad over toekomst landbouwbeleid

De debatten over het gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) van Europa vinden doorgaans achter gesloten deuren plaats, onderhevig aan de druk van lobbyisten van de agro-industrie. Maar tot 2 mei krijgen burgers de unieke kans om hun stem te laten horen over de geplande hervorming van het landbouwbeleid.

.. Lees meer

Earth Hour: Zet je in voor het klimaat

Tussen 20u30 en 21u30 zullen miljoenen mensen overal ter wereld symbolisch de lichten doven om te tonen dat de strijd tegen de klimaatverandering ons allemaal aangaat.

.. Lees meer

Olifantencrisis in Afrika is groter dan ooit - Gabon is 80% van populatie kwijt

Amerikaanse onderzoekers presenteerden deze week een nieuwe studie met schokkende cijfers: stropers hebben tussen 2004 en 2014 tachtig procent van alle bosolifanten in Gabon gedood. We vroegen Pauwel de Wachter, onze wildlife crime expert in Gabon, hoe de stroperijcrisis kan worden gestopt.

.. Lees meer

WWF ondersteunt protest tegen kap Essersbos

Op 2 februari verleende de provincie Limburg een kapvergunning aan Essers in Genk voor het waardevolle bos naast het logistieke bedrijf.

.. Lees meer

1 2 3 4