evenement

BeWild-conferentie

WWF organiseert zijn eerste BeWild-event op 19 oktober 2023, tijdens het Naamse Festival International Nature. Tijdens de conferentie gaan we dieper in op rewilding in België. Rewilding – ook gekend als herwildering of procesnatuur – is een natuurherstelaanpak die aan populariteit wint.

IUCN omschrijft rewilding als een proces waarbij natuurlijke gebieden die door de mens werden verstoord, worden teruggebracht naar hun natuurlijke staat door:

  1. natuurlijke processen,
  2. de connectiviteit tussen die gebieden,
  3. het (bijna) volledige voedselweb op alle trofische niveaus,

te herstellen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

WAAR?
In Namen, le Delta – Grande salle
Le Delta
Fernand Golenvauxlaan 18
5000 Namen
België
Bereikbaarheid

WANNEER?
19 oktober 2023, van 13.00 tot 16.30 uur.
We heten je welkom in de zaal vanaf 12.30 uur.
Het event is onderdeel van het Naamse Festival International Nature.
Na afloop is er tijd voor informele gesprekken met een glaasje in de hand.

VOOR WIE?
Iedereen is welkom. De meeste sprekers zijn Franstalig; sommige delen van de conferentie zullen in het Engels zijn.
Le Delta is volledig toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit.

PRIJSKAARTJE?
Helemaal gratis! Registreer hier (FR)

Conferentie over de mogelijkheden en uitdagingen voor rewilding

Met de BeWild-conferentie willen we de schijnwerpers richten op rewildingmethodes die we in België – en vooral in Wallonië – kunnen invoeren. Hoe kunnen we deze principes toepassen op het terrein? Hoe zou rewilding eruitzien in Wallonië?

Hoe kan rewilding Wallonië helpen met natuurherstelnoden en de uitdagingen die de klimaatverandering opwerpt, zoals overstromingen en droogte? Biedt bossen herwilderen ook economische voordelen, bijvoorbeeld in het kader van schorskeverinvasies? Hoe kunnen we samenleven met grote zoogdieren zoals lynxen, wolven en bizons?

Tijdens de conferentie delen experten de ervaringen die ze opdeden in België en het buitenland. Vertegenwoordigers van verschillende Waalse politieke partijen krijgen ook de kans om te vertellen wat hun visie op en doelstellingen voor rewilding zijn.

Download het programma van het event met info over de sprekers Schrijf je in voor de BeWild-prijs voor de beste masterproef over rewilding