WWF roept op om te lopen voor de wolf in België

WWF roept op om te lopen voor de wolf in België

WWF België neemt deel aan de 20 kilometer van Brussel op 31 mei 2020. Lopers voor #teampanda zullen geld inzamelen in om de natuur wilder te maken in België en zo de wolf en zijn habitat te beschermen. Wie het meeste ophaalt kan een veldbezoek winnen met familie of vrienden, met een WWF-expert.

 

WWF heeft internationaal ervaring met de terugkeer van de wolf in verschillende Europese landen en startte in eigen land projecten op om de belanghebbenden samen te brengen en informatie uit te wisselen. Samen met Natuurpunt en Natagora richtten we een vrijwilligersnetwerk op, het Wolf Fencing Team, om de boeren rechtstreeks te helpen met het nemen van maatregelen om hun vee te beschermen.

Ik schrijf me in met WWF

Met het geld dat de lopers van #TeamPanda inzamelen zal WWF:

  • Vrijwilligers opleiden voor het ‘Wolf Fencing Team’ dat veehouders helpt bij het beschermen van hun dieren.
  • Het nodige werkmateriaal aankopen voor het team.
  • Het draagvlak voor samenleven met wolven vergroten bij het publiek en alle betrokken partijen.
  • Onze internationale ervaring inzetten om te pleiten voor een beleid dat de wolf goed beschermd en succesvol samenleven met de mens mogelijk maakt.

 

Te winnen: Uniek veldbezoek in het hart van de natuur

Lopers die zich inschrijven voor #TeamPanda krijgen een loopshirt met het beeld van een wolf. Tijdens de 20km is er een WWF-stand met gratis water om je drinkbus te vullen, versnaperingen en animatie. Lopers die €120 euro inzamelen krijgen een jaarabonnement op de WWF Rangerclub of op het WWF-Magazine en vanaf €250 krijgen ze een panda pakket met enkele nuttige sportartikelen. Wie het meeste geld inzamelt voor de wolven trekt het veld met een veldexpert van WWF en zal kunnen leren hoe we wetenschappelijk onderzoek doen naar de leefomgeving en bewegingspatronen van wolven. Hij of zij controleert mee de cameravallen op activiteit en komt meer te weten over de natuur in België en haar bijzonderheden.

Ik schrijf me in met WWF