Weer sterft een jonge wolf in het verkeer. WWF roept op tot dringende maatregelen.

Weer sterft een jonge wolf in het verkeer. WWF roept op tot dringende maatregelen.

Vanmorgen eiste het verkeer in Vlaanderen weer zijn tol voor onze prille wolvenfamilie in Limburg. Een jonge wolf werd het slachtoffer van een verkeersongeval. De welpen zijn nog maar enkele weken op pad met hun ouders August en Noëlla en dit is al het tweede slachtoffer in minder dan 2 weken. Als we deze wolven een kans willen geven is een betere connectiviteit tussen de natuurgebieden een noodzaak. Dit geldt niet alleen voor de wolven, maar voor alle dieren.

 

De jonge wolven zijn pas een paar weken op pad met hun ouders en het is al de tweede keer dat een jonge wolf door een auto wordt gedood. Anders dan volwassen wolven hebben de jonge wolven nog geen ervaring met het verkeer en dat maakt ze extra kwetsbaar. De natuur heeft verandering nodig om te gedijen. Meer connectiviteit is cruciaal om natuurgebieden te verbinden, vooral wanneer ze zo versnipperd zijn als in ons land.

Pepijn T’Hooft, referent Grote Zoogdieren voor WWF-België : “Ongevallen in het verkeer zijn een van de meest voorkomende doodsoorzaken in Europa voor wolven. We roepen Minister Demir dan ook op om dringend en op korte termijn maatregelen te nemen. Anders kunnen lopen we het risico deze wolvenfamilie weer kwijt te spelen.