‘Protect nature for our future!’: de boodschap van Belgische kinderen

‘Protect nature for our future!’: de boodschap van Belgische kinderen

Vandaag heeft Europees commissaris voor Milieu, Karmenu Vella, meer dan 7500 tekeningen gekregen die afkomstig zijn van 350 scholen van over heel België. De leerlingen wouden hun visie op een wereld waarin de mens in harmonie leeft met de natuur overbrengen, en meer politieke actie vragen voor de natuur.

 

De Europese wetten voor de bescherming van de natuur versterken

Na twee jaar onzekerheid heeft de Commissie in december 2016 bevestigd dat de wetten voor de bescherming van de natuur – de Vogel- en Habitatrichtlijnen – behouden en niet herzien zullen worden. De Commissie heeft ook een actieplan beloofd voor de biodiversiteit. Dit is een grote overwinning geweest voor de natuur. Vandaag is het tijd om dit actieplan te ontwikkelen, om de wetten te versterken en beter toe te passen in heel Europa.

De kinderen hebben een boodschap: ‘bescherm de natuur voor onze toekomst!’

Na de oproep van WWF hebben de kinderen van meer dan 350 Belgische scholen het woord genomen. Ze hebben meer dan 7500 tekeningen gemaakt om een sterke boodschap te geven: ze willen dat onze Europese politieke leiders de natuur beschermen voor hun toekomst.
Deze donderdag 9 februari heeft Karmenu Vella, Europees commissaris voor Milieu, een delegatie kinderen ontmoet in het Jubelpark. Hij heeft de wensen van de kinderen over een groenere planeet kunnen horen en de kinderen hebben hem ook een mooie stropdas gegeven met hun tekeningen op, hopend dat hun wensen gehoord zullen worden! We blijven meer dan ooit actief zodat de Europese Commissie een sterk en ambitieus actieplan zou voorstellen voor de natuur dichtbij huis en in heel Europa!