Genieten van de Belgische natuur: onze tips voor winterse activiteiten

Genieten van de Belgische natuur: onze tips voor winterse activiteiten

Deze winter tot vervelens toe thuisblijven? Geen sprake van! België heeft tal van activiteiten in de natuur te bieden, of de zon nu schijnt of niet. Dit is onze selectie van plekken om deze winter te (her)ontdekken!

Natuuractiviteiten binnen

Expo Mammouth, Steppe by Steppe (EMA, Espace Muséal van Andenne), in samenwerking met WWF / Namen 

Mammoeten zijn al duizenden jaren uitgestorven. Mythen en legenden omringen hen tot op de dag van vandaag rijkelijk. Maar toch weten we heel weinig over het dier zelf en zijn ecosysteem. Ontdek deze wollige reus en vergelijk hem met zijn levende achterneef: de olifant.

Goed om te weten: Leden van de Rangerclub kunnen deze tentoonstelling tijdens de wintervakantie gratis bezoeken.

Data: van 2 december tot 5 mei 2022

Meer informatie: https://lephare-andenne.be/ema/

Museum voor Natuurwetenschappen - Brussel

Het museum bij uitstek voor alle jongeren en ouderen die meer willen weten, experimenteren en beleven over de evolutie en de rijkdom van de natuur. Reis door de tijd van dinosaurussen tot vandaag en maak kennis met de ongelooflijke diversiteit die de aarde heeft voortgebracht. Deze winter zet een tijdelijke tentoonstelling de T-Rex in de spotlights.

Goed om te weten: Leden van de Rangerclub kunnen deze tentoonstelling gratis bezoeken.

Meer informatie: https://www.naturalsciences.be/nl/museum/home

WOLF EXPO - Hoge Venen

Met veel trots stelt WWF je de “WOLF Expo” voor, een gratis expo georganiseerd in samenwerking met Natuurpark de Hoge Venen – Eifel. Jong en oud zullen alles te weten komen over dit bijzonder dier, van zijn anatomie tot zijn bedreigingen, zijn ecologisch nut en zijn recente terugkeer in België.

Goed om te weten: de ingang is gratis voor iedereen!

Meer informatie: https://wwf.be/nl/evenementen/wolf-expo

Natuuractiviteiten buiten

Aquascope de Virelles - Hainaut 

Met zijn 80 hectare waterpunt combineert de Aquascope Virelles toerisme, educatie en milieubescherming. De vijver laat je alle pracht ontdekken die de Belgische natuur te bieden heeft, of je nu een beginner of een natuurkenner bent.

Goed om te weten: Leden van de Rangerclub kunnen gratis binnen.

Meer info http://www.aquascope.be/website

Het Zwin - West-Vlaanderen

Le Zwin, véritable aéroport international des oiseaux migrateurs, offre un cadre nature féérique à la côte Het Zwin is als het ware een internationale luchthaven voor trekvogels en vormt een magische natuurlijke omgeving aan de Belgische kust. Ontdek de unieke flora en fauna van het Zwin tijdens een wandeltocht door het park en in de interactieve tentoonstelling.

Goed om te weten: Leden van de Rangerclub kunnen gratis binnen.

Meer informatie: https://www.zwin.be/nl

Abdij van Villers-la-Ville - Waals-Brabant 

Deze opmerkelijk goed bewaard gebleven voormalige cisterciënzerabdij is ook een cultureel centrum waar heel wat evenementen plaatsvinden. 900 jaar geschiedenis samengebald in een groene parel in het hart van Waals-Brabant. Tot februari toont natuurfotograaf Michel d'Oultremont er 36 adembenemende foto's die je vanuit een nieuw perspectief naar wilde dieren doen kijken.

Meer informatie: https://villers.be/nl

Abbaye_Villers

Uitje naar het bos

Met de goede uitrusting, is het bos prachtig, ongeacht het weer en wanneer je gaat! Liefhebbers van rust en natuurpracht: laat je hoofdtelefoons en smartphones thuis en geniet een wandeling lang van de geluiden van de natuur, die zoveel te vertellen heeft. Neem zeker deze belangrijke maatregelen in acht. Met wat geluk kom je oog in oog te staan met een paar sympathieke kleine wilde bewoners, zoals de rode eekhoorn.

OPGELET: Om toegang te hebben tot de meeste plekken is een Covid Safe Ticket vereist. Vergeet dus niet om jouw CST mee te nemen!

Bonus : schrijf uw kind in voor de WWF Rangerclub!

Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen echte beschermers van de natuur worden dankzij de WWF Rangerclub. Voor slechts € 2,50 per maand ontvangen ze vijf Rangerclub-magazines per jaar. Ze mogen ook gratis deelnemen aan natuuruitstapjes onder begeleiding van onze experts! Ze zullen alles leren over de natuur, wilde dieren en de bescherming van flora en fauna. Bovendien ontvangen zij een bonnenboekje met meer dan 250 euro kortingen voor culturele en natuuractiviteiten.

Schrijf je in voor ons nieuwsbrief