Eurovisiesongfestival en WWF vragen om jouw stem te delen met de natuur

Eurovisiesongfestival en WWF vragen om jouw stem te delen met de natuur

WWF x Eurovisiesongfestival 2021

Diversiteit gaat verder dan je denkt. Als je iets langer kijkt, zie je dat het gaat over al het leven op onze planeet! In de steden waar we wonen, op de bergen die we beklimmen, in de oceanen waar we in zwemmen en in de bossen waarin we verdwalen. Samen hebben we een sterke stem, waarmee we de diversiteit van de natuur kunnen beschermen, herstellen en vieren. Eurovisiesongfestival en WWF staan voor diversiteit in elke vorm. Daarom roepen wij je op om jouw stem te geven voor de natuur. 

Samen voor een duurzame toekomst

WWF en het Eurovisie Songfestival bundelen dit jaar hun krachten. Samen moedigen we mensen over de hele wereld aan hun stem te laten horen voor de natuur, met hun #VoiceForThePlanet.

Het thema van Eurovisie Songfestival is dit jaar ‘Open Up’. Een oproep om je open te stellen voor anderen, voor verschillende meningen, voor elkaars verhalen en voor elkaars cultuur. Deze oproep wil WWF versterken, samen met alle artiesten, fans, ambassadeurs en de organisatie. We verbreden het thema naar al het leven op onze planeet. Dit is hét moment om de prachtige diversiteit van onze planeet te vieren en met jouw stem op te komen voor de natuur.

Hooverphonic roept mee op om jouw stem te delen voor de natuur.

Jouw stem is zó belangrijk

De natuur zelf heeft geen stem. Maar wij wel. Daarom vragen we jou om natuur een stem te geven en de Voice for the Planet-petitie te tekenen. Wereldwijd worden 1 miljoen ‘voices’ verzameld en aangeboden aan politici en wereldleiders om te laten zien hoe groot de steun is voor natuur. Zo wordt het duidelijk dat er nú actie nodig is om biodiversiteitsverlies te stoppen en natuurherstel op nummer 1 te zetten!