De aarde smelt als een ijsje in de zon: 17 jaar later is de boodschap relevanter dan ooit

De aarde smelt als een ijsje in de zon: 17 jaar later is de boodschap relevanter dan ooit

In 2004 drukten WWF-België en BBDO hun stempel met het iconische beeld van de aarde die smelt als een ijsje. Nu, 17 jaar later, hebben we besloten deze cruciale waarschuwing opnieuw uit te geven in een eigentijdse versie. Want waar we in 2004 voor waarschuwde, is vandaag helaas de harde realiteit geworden...

In 2004 was het beeld bedoeld om de opwarming van de aarde te symboliseren. Een dreiging die in die tijd voor het grote publiek nog erg abstract was. Vandaag de dag is het publiek zich meer bewust, maar de politieke actie is nog steeds niet opgewassen tegen de dreiging waarmee we te maken krijgen. Daarom besloot WWF om opnieuw aan te kloppen bij BBDO om dit iconische beeld in een nieuw kleedje te steken, door samen te werken met 3D illustrator Peter Serruys.

advertentie 2004

De voorspellingen van 2004 zijn nu een harde realiteit geworden. En dit jaar heeft de klimaatverandering ons land harder getroffen dan ooit. De verschrikkelijke overstromingen in het oosten van België hebben voor miljarden euro's schade aangericht. Maar erger nog, de ramp heeft duizenden mensen in armoede achtergelaten. Onze landbouwers kunnen ook getuigen dat de vorige jaren zeer moeilijk waren. Dit vanwege de talrijke hittegolven en een waterpeil dat voortdurend wordt uitgeput.

De grote klimaatmars op 10 oktober in Brussel en de klimaattop (COP26) in Glasgow in november zijn cruciale momenten om duidelijk te maken dat de tijd van beloftes voorbij is. En wat is een beter symbool om dit te benadrukken dan de aarde die smelt als een ijsje in de zon?

advertentie 2021

Binnenkort zal je gratis "Klimaat Actie" kit beschikbaar zijn.

WIL JE AL ONS NIEUWS OP DE VOET VOLGEN?
SCHRIJF JE DAN IN OP ONZE NIEUWSBRIEF