Australië is weer getroffen door bosbranden

Australië is weer getroffen door bosbranden

Na de dramatische bosbranden die het land van december 2019 tot februari 2020 hebben geteisterd, met name in het oosten van het continent, wordt Australië opnieuw met een noodsituatie geconfronteerd. De branden hebben Perth en omgeving in West-Australië getroffen. Deze nieuwe ramp herinnert ons eraan hoe dringend het is om op te treden tegen de onderliggende oorzaken die deze branden versterken, waaronder de klimaatverandering.  

 

WWF is diep bedroefd over de aanhoudende noodsituatie door de bosbranden in Perth in West-Australië.

Onze gedachten gaan uit naar de gezinnen die zijn getroffen door de bosbranden waardoor in de afgelopen 3 dagen meer dan 80 huizen verloren zijn gegaan.

We staan in contact met het personeel en de partners en kunnen bevestigen dat zij nog altijd veilig zijn.

Het is te vroeg om te weten welke impact dit heeft op de fauna. De brand is nog steeds niet onder controle en veel gebieden zijn nog niet toegankelijk.

WWF heeft contact opgenomen met een aantal dierenbeschermingsorganisaties en opvangcentra om hulp te bieden wanneer dat op een veilige manier kan.

WWF staat ook in contact met de West- Australische regering om hulp te bieden.

Momenteel is de nood aan hulp voor wilde dieren laag, maar dit zal toenemen zodra de branden zijn gestopt en het veilig is om de getroffen plaatsen te evalueren en de dieren te bereiken

Een gebied waarover wij ons zorgen maken is een natuurreservaat dat WWF heeft gesteund - en waar onlangs brand woedde - waar de enige bekende zelfvoorzienende populatie van de Westelijke Moerasschildpad leeft - een van de zeldzaamste reptielen ter wereld.

We hopen dat de meeste Westelijke Moerasschildpadden de branden hebben overleefd want in deze tijd van het jaar overwinteren ze in holen in de grond of onder diepe stapels bladafval

Het WWF-team in West Australië blijft in contact met de plaatselijke natuurbeschermers en het personeel van parken en wilde dieren en staat klaar om te helpen als dat nodig is.