2020: Jullie overwinningen voor de natuur met WWF-België

2020: Jullie overwinningen voor de natuur met WWF-België

Ondanks verwoestende branden, de wereldwijde pandemie en het alarmerende verlies aan biodiversiteit, heeft 2020 ons ook kleine en grote overwinningen opgeleverd. Bij WWF-België is onze vastberadenheid om de natuur te beschermen, hier of aan de andere kant van de wereld, alleen maar sterker geworden. En dankzij jullie, onze  111.316 supporters, kunnen we trots zijn op onze prestaties. Deze overwinningen zijn van jullie! 

 

  • 12000 onder jullie zijn Australië te hulp geschoten in de meest kritieke momenten. Jullie vrijgevigheid heeft een snelle respons mogelijk gemaakt, doeltreffend en op grote schaal. Dankzij jullie kunnen we zoveel mogelijk soorten en natuurgebieden redden en rehabiliteren.
  • Jullie hebben geholpen om 25 verweesde berenwelpen in Roemenië te redden, te voeden, te beschermen en op te vangen.
  • Jullie hebben bijgedragen aan de wettelijke bescherming van 115.000 hectare oude en primaire bossen in het groene hart van Europa.
  • Jullie hebben de lokale bevolking gesteund om 265 hectare bomen te planten rond het Virunga National Park in Congo.
  • Jullie hebben 70 kuddes schapen helpen beschermen tegen wolvenaanvallen in België.
  • Jullie hebben geholpen om olifanten, leeuwen, jachtluipaarden en neushoorns te beschermen in de drie nationale parken die door WWF-België in Malawi worden gesteund, zodat er op deze plaatsen GEEN stroperij is was in 2020.
  • Dankzij de toename van het aantal carnivoren in de nationale parken in Malawi die door WWF-België worden gesteund, zijn ZES soorten gieren teruggekeerd.
  • 87.051 mensen in België hebben onze petitie Together4Forests ondertekend om ontbossing van ons bord te houden.
  • Wij hebben het eerste "Living Planet - Nature in Belgium Report" uitgebracht. Voor de allereerste keer heeft het WWF de krachten gebundeld met 20 specialisten, openbare instellingen en natuurbeschermingsorganisaties om een "Living Planet Index" voor België te berekenen. Deze index vormt een referentiepunt voor de evolutie van de biodiversiteit in ons land.
  • Jullie steun om tijgers te beschermen werpt nog steeds vruchten af - we hebben op onze bewakingscamera's verschillende nesten jonge tijgers gezien, wat hoop geeft aan de soort.

En nog veel meer, in volledige transparantie!

Ontdek in ons jaarverslag alles wat u mogelijk heeft gemaakt, evenals onze uitgaven en inkomsten.

We weten dat het voor u essentieel is dat uw donaties optimaal en transparant worden besteed. Dit is uiteraard ook voor ons een prioriteit. We streven er daarom jaarlijks naar om zoveel mogelijk van onze inkomsten aan natuurbehoud te besteden. Hierdoor is uw impact jaar na jaar groter. In 2020 hebben we 83,7% van onze uitgaven geïnvesteerd in natuurbehoud!

Alleen is er niet veel dat we kunnen doen.

Maar samen is alles mogelijk.

Laten we in 2021 verenigd zijn voor onze planeet.