WWF-België

Samen zijn we
de oplossing

Kom in actie samen met ons

ELKE ACTIE TELT!

Help WWF om de achteruitgang van de natuur te stoppen.

Kom in actie

jaguar
¼
In een kwart van de leefgebieden van de jaguar zijn er niet meer genoeg wilde prooien om op te jagen
34 700
Hectare oerbos, bewoond door de jaguar, werd in 2019 vernietigd in Ecuador

Dieren

Het sluwe roofdier

Wist je dat de jaguar de grootste katachtige is van Amerika? Deze snelle en krachtige dieren zijn niet alleen uitstekende zwemmers en virtuoze klimmers, ze spelen ook een centrale rol in het evenwicht van hun ecosysteem. Helaas wordt de soort vandaag ernstig bedreigd.

{ "animals": [ {"tiger": true}, {"elephant": true}, {"rhinoceros": true}, {"wolf": true}, {"lion": true} ], "urls": [ {"tiger": "/nl/bedreigde-dieren/bescherm-de-tijger"}, {"elephant": "/nl/bedreigde-dieren/bescherm-de-olifant"}, {"rhinoceros": "/nl/bedreigde-dieren/bescherm-de-neushoorn"}, {"wolf": "/nl/bedreigde-dieren/bescherm-de-wolf"}, {"lion": "/nl/bedreigde-dieren/bescherm-de-leeuw"} ] }

Focus

Onze bossen beschermen, is onze gezondheid beschermen

Onze bossen zijn zeer waardevol. Ze zijn essentieel voor onze gezondheid en onmisbaar voor ons overleven. Ze zuiveren het water, verzachten de gevolgen van de klimaatverandering, herbergen een ongeëvenaarde biodiversiteit en zorgen voor hulpbronnen waar miljoenen mensen afhankelijk van zijn.

Tropische bossen zijn van levensbelang voor ons allemaal, maar ze worden gedeeltelijk vernietigd voor de producten die we in Europa consumeren. Daarom zetten wij ons in om de ontbossing te stoppen, milieu- en mensvriendelijke productie te stimuleren en de consumerende landen aan te moedigen om voor een duurzame bevoorrading te kiezen.

BÉATRICE WEDEUX
Forest Policy Officer