#TeamPanda

Loop de 20 km door Brussel met WWF

Na maandenlang wachten gaat de sportieve hoogmis eindelijk plaatsvinden! Op 12 september 2021 staan we opnieuw met zo'n 40.000 deelnemers aan de start van de 20 km door Brussel. Op het programma staan gezelligheid, vriendschap en steun.

En dit jaar zet WWF-België de jaguar en zijn leefgebied in Zuid-Amerika in de belangstelling! Sluit je aan bij #TeamPanda tijdens de 20 km door Brussel en laat zien dat je geeft om de koning van de Amerikaanse jungle!

De inschrijvingen zijn afgesloten. Voor vragen, neem contact op.

Run for the jaguar

De jaguar is een van de zoogdieren die het meest bedreigd worden door de toenemende ontbossing. De op twee na grootste katachtige ter wereld heeft inmiddels al 50% van zijn oorspronkelijke leefgebied verloren, en de vernietiging neemt alsmaar sneller toe. In de afgelopen tien jaar heeft de Amazone, de thuisbasis van 90% van de jaguarpopulaties, het equivalent van meer dan 8,4 miljoen voetbalvelden bos verloren, vooral door menselijke activiteiten zoals het omzetten van bossen in landbouwgrond.

Maar elke dag komen onze teams ter plaatse en het internationale WWF-netwerk in actie om de meest kritieke gebieden te redden en te herstellen.

Door met #TeamPanda deel te nemen aan de 20 km door Brussel en u te laten sponsoren door uw netwerk, zet u zich in om de jaguar en zijn kostbare leefgebieden in Zuid-Amerika te beschermen.

Ontdek wat WWF doet voor jaguars

Met het sponsorgeld draagt u bij aan:

  • De strijd tegen ontbossing op het terrein door de oprichting van wettelijk beschermde reservaten en de instelling van strenge wetten tegen geïmporteerde ontbossing.
  • Het stoppen van de jaguar-stroperij, zowel lokaal, regionaal als internationaal.
  • De ondersteuning van de inheemse volkeren en lokale gemeenschappen die het bos bewaken en duurzame economische activiteiten ontwikkelen.

Op 12 september legt WWF u in de watten!

Wij zorgen voor uw inschrijving, u ontvangt van ons een “Move your ass for nature” hardloop T-shirt en uw deelnemersnummer. En op 12 september verwelkomen we u in onze stand waar u uw waterfles kunt bijvullen en een glaasje water, versnaperingen en entertainment kunt krijgen.

Foto's van #teampanda

WWF-20km-teampanda-2019
WWF-20km-teampanda-2019
WWF-20km-teampanda-2019

Heeft u een vraag?

Aarzel niet om ons te bellen op
+32 2 340 09 20 van maandag t.e.m. donderdag tussen 9u30 - 12u30 en 13u30 - 17u00.

Of stuur ons een e-mail via [email protected].