#TeamPanda

Beleef de 20 km door Brussel met WWF

Sportieve natuurliefhebbers, hallo! Waarschijnlijk heb je zondag 26 mei 2024 al in je agenda aangeduid, want dan doorkruisen tienduizenden mensen de straten van onze hoofdstad. Handisporters, wandelaars en lopers: iedereen is welkom op de 20 km door Brussel!

Wil je er echt een betekenisvolle beleving van maken? Sluit je dan aan bij Team Panda van WWF! Zo sla je twee vliegen in één klap: je doet mee aan de iconische 20 km door Brussel én je bouwt mee aan een toekomst met meer natuur. In België, en in alle uithoeken van de wereld.

Hoe helpt WWF jou met de 20 km door Brussel?

WWF zorgt voor je inschrijving! Jij hoeft enkel ons formulier in te vullen. Daarna begeleiden we je bij elke stap van je parcours, tot op 26 mei zelf. Wat krijg je precies van ons?

 • alle praktische info,
 • je startnummer,
 • je WWF-sportshirt,
 • je eigen sponsoringspagina.

Op 26 mei staan we voor je klaar aan de WWF-stand. Wij zorgen voor goede vibes en muziek! Dat is niet alles:

 • Je kan je spullen bij ons achterlaten. Wij bewaken ze!
 • We zorgen voor snacks en drankjes.
 • De beste fondsenwervers krijgen een WWF-prijs!
 • We brengen supporters mee die je aanmoedigen: zo blijf je van start tot einde gemotiveerd.
 • En je overwinning, die vereeuwigt onze fotograaf!

Waarom kies je Team Panda voor de 20 km door Brussel?

Door samen met WWF te lopen of wandelen, help je ons bouwen aan een toekomst met meer natuur. In België, en in alle uithoeken van de wereld. Waarvoor zet jij je in als lid van Team Panda? Een greep uit onze projecten:

 • In België herstellen en verbinden we natuurgebieden, zodat otters en wilde katten zich veilig kunnen verplaatsen.
 • In de Karpaten brengen we versnipperde natuurgebieden in kaart, zodat ze opnieuw met elkaar kunnen worden verbonden en soorten zoals beren en lynxen zich vrij kunnen bewegen.
 • In het Amazonegebied werken we samen met lokale gemeenschappen om bossen duurzaam te beheren en zo het leefgebied van de jaguar te beschermen.
 • In het Afrikaans Grote Merengebied zetten we ons in voor de berggorilla: we voorkomen mens-gorillaconflicten en werken aan duurzame inkomstenbronnen voor lokale gemeenschappen, zoals ecotoerisme.
 • In Cambodja analyseren we verplaatsingen van olifanten en gaan we in gesprek met overheden om te voorkomen dat ontwikkelingsprojecten de leefgebieden van deze grote viervoeters verstoren.

Meer lezen over onze projecten? In ons jaarrapport vind je alle details!

Wie zich al eens aansloot bij Team Panda, kan het je vertellen: tussen de panda’s lopen, dat geeft je motivatie van start tot finish. En bij WWF zijn we je eindeloos dankbaar voor jouw steun!

Herbeleef de vorige edities

Team Panda staat elk jaar aan de start van de 20 km door Brussel. Zin om de vorige edities opnieuw te beleven?

Bekijk hier onze foto's en filmpjes

Praktische info

Iedereen kan deelnemen aan de 20 km door Brussel: lopers, wandelaars en handisporters!

WANNEER:
zondag 26 mei 2024

WAAR:
start & finish in het Jubelpark, in Brussel

KOSTENPLAATJE:
€ 40 (€ 28 voor de inschrijvingskosten, € 12 voor je prachtige WWF-sportshirt)

SPONSORING:
zoek een duwtje in de rug bij je vrienden en familie – laat je sponsoren! Extra motivatie voor jou én steun voor de projecten van WWF. Kers op de taart? De beste fondsenwervers krijgen een WWF-prijs!

DEADLINE: Je hebt tot 24 april om je in te schrijven.

Heb je een vraag?

Wij staan voor je klaar! Stuur je vraag naar [email protected], of bel naar +32 2 340 09 20. Je kan ons bereiken van maandag tot vrijdag, van 09.30 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 17.00 uur.