Earth Hour 2023

HET GROOTSTE UUR VOOR DE NATUUR

Earth Hour is de grootste jaarlijkse mobilisatie voor de planeet gecreëerd door WWF! Op 25 maart 2023 om 20.30 uur zullen miljoenen mensen in actie komen of het licht uit doen om te benadrukken dat onze toekomst niet kan bestaan zonder een bloeiende natuur. Doe je dit jaar mee?

Elke laatste zaterdag van maart biedt Earth Hour een kans voor individuen, steden en bedrijven om samen te komen en te zorgen voor onze gedeelde thuis: de Aarde. Hoe ? Door een uur iets voor de natuur te doen. Er zijn duizend-en-een manieren om deel te nemen aan deze wereldwijde actie. We nodigen je uit !

Zaterdag 25 maart om 20.30 uur!

Earth Hour met WWF in Brussel

Kom op 25 maart naar de Grote Markt in Brussel om deel te nemen aan het grootste uur voor de natuur.

Earth Hour bij je thuis

Kom op 25 maart in actie voor de natuur! Help de natuur een handje, dat zorgt dat we wereldwijd een grote stap vooruit zetten.

Teken voor meer natuur

Wil je nu onmiddellijk iets doen? Op 2 minuten kan je alsnog jouw stem aan de natuur geven door onze huidige actie te ondertekenen. Zo vraag je aan beleidsmakers om werk te maken van natuurherstel in België.

Earth Hour voor steden

Steden en gemeenten over heel de wereld nemen sinds 2007 deel aan Earth Hour. Vraag jouw stad ook om mee te doen, zo nemen we samen een grote stap naar een natuurlijker België.

Geef een uur voor de natuur

Earth Hour

MAAK EEN BELOFTE AAN DE NATUUR

Gebruik dit moment om met je familie, vrienden of huisgenoten het onderwerp ‘klimaat’ op tafel te leggen. Bespreek hoe jullie huishouden kan bijdragen aan het behoud van de natuur voor het komende jaar. Willen jullie symbolisch een dier adopteren om biodiversiteit te steunen? Kiezen jullie dit jaar voor een duurzaam dieet? Of beloven jullie elkaar en zichzelf beter te informeren en die kennis met elkaar te delen?

Earth Hour

GA NAAR BUITEN ALS ODE AAN DE NATUUR

Earth Hour duurt maar een uur, maar 25 maart duurt een hele dag. Beter nog, een hele zaterdag. Ideaal dus om een uitstap te organiseren als ode aan de natuur! Schrik voor de temperaturen die zelfs in maart nog winters kunnen aanvoelen? Op onze website vind je tal van ideeën voor winterse uitstappen. De echte dierenvrienden vinden er ook tips om eekhoornsVlaamse gaaien of buizerds te spotten!

Earth Hour

HAAL DE GROENE KUNSTENAAR IN JEZELF NAAR BOVEN

Steek je handen uit de mouwen en geef nutteloze voorwerpen een tweede leven. Je hebt ongetwijfeld wel wat lege flessen, eierdozen of flessendoppen in huis. Of maak een leuke wandeling op zoek naar dennenappels. Want al deze voorwerpen zijn een ideale grondstof voor jouw nieuwe, originele interieurdecoratie.