23 maart 2024

Earth Hour

Earth Hour van WWF is de grootste jaarlijkse campagne voor de natuur op onze planeet! Op 23 maart 2024 om 20.30 uur komen wereldwijd miljoenen mensen in actie of doven ze de lichten om te benadrukken dat we geen toekomst hebben zonder bloeiende natuur. Doe jij dit jaar mee?

Elk jaar biedt Earth Hour burgers, bedrijven en steden de kans om samen op te komen voor onze planeet. Hoe? Door een uur te wijden aan onze natuur. En dat kan op duizend-en-een manieren. Doe met ons mee!

Zaterdag 23 maart om 20.30 uur!

Earth Hour met WWF in Brussel

Hou je van een feestje? We nodigen je op 23 maart uit in de Beurs van Brussel voor Earth Hour. We duiken om 20.30 uur de duisternis in voor een silent disco om de natuur te vieren en verbonden te zijn via muziek.

Maak dit uur het verschil voor onze natuur

Wist je dat we per uur gemiddeld drie diersoorten en 222 voetbalvelden aan Amazonewoud verliezen? Op een uur kan veel gebeuren. Maar zelfs met een paar seconden kan jij jarenlang het verschil maken. Begin het komende uur goed: doe een gift voor onze natuur

Earth Hour bij je thuis

Kom op 23 maart in actie voor de natuur! Help de natuur een handje. Zo zetten we wereldwijd een grote stap vooruit.

Earth Hour voor steden

Steden en gemeenten over heel de wereld nemen sinds 2007 deel aan Earth Hour. Vraag jouw stad ook om mee te doen. Zo zetten we samen een grote stap voor meer natuur in België.

Geef een uur voor de natuur

Earth Hour

MAAK EEN BELOFTE AAN DE NATUUR

Gebruik dit moment om met je familie, vrienden of huisgenoten het onderwerp ‘klimaat’ op tafel te leggen. Bespreek hoe jullie huishouden kan bijdragen aan het behoud van de natuur voor het komende jaar. Willen jullie symbolisch een dier adopteren om biodiversiteit te steunen? Kiezen jullie dit jaar voor een duurzaam dieet? Of beloven jullie elkaar en zichzelf beter te informeren en die kennis met elkaar te delen?

Earth Hour

GA NAAR BUITEN ALS ODE AAN DE NATUUR

Earth Hour duurt maar een uur, maar 23 maart duurt een hele dag. Beter nog, een hele zaterdag. Ideaal dus om een uitstap te organiseren als ode aan de natuur! Schrik voor de temperaturen die zelfs in maart nog winters kunnen aanvoelen? Op onze website vind je tal van ideeën voor winterse uitstappen. De echte dierenvrienden vinden er ook tips om eekhoornsVlaamse gaaien of buizerds te spotten!

Earth Hour

HAAL DE GROENE KUNSTENAAR IN JEZELF NAAR BOVEN

Steek je handen uit de mouwen en geef nutteloze voorwerpen een tweede leven. Je hebt ongetwijfeld wel wat lege flessen, eierdozen of flessendoppen in huis. Of maak een leuke wandeling op zoek naar dennenappels. Want al deze voorwerpen zijn een ideale grondstof voor jouw nieuwe, originele interieurdecoratie.