Educatief materiaal

Kleine helden, grote missie: Red de wereld van plastic

ONTDEK DE IMPACT VAN PLASTICVERVUILING OP ECOSYSTEMEN EN OP HET LEVEN VAN MENS EN DIER IN EEN 'ESCAPE GAME' (ONTSNAPPINGSSPEL) VOOR DE HELE KLAS! 

In 2100 wordt de planeet overspoeld door allerlei soorten plastic afval. Gelukkig heeft Kapitein Pelikaan de Tijdreiziger uitgevonden die onze jonge helden terugbrengt naar het heden om uit te zoeken waar het probleem ligt en er een einde aan te maken! 

Door middel van een 'escape game' (ontsnappingsspel) ontdekken de leerlingen de impact van plasticvervuiling op ecosystemen, de dieren die er leven en de menselijke bevolking over de hele planeet! Ze zullen ook meer leren over hoe ze de natuur kunnen helpen beschermen. 

Zullen ze in staat zijn om hun verbeelding te gebruiken en alle uitdagingen op te lossen binnen de tijd die ze hebben om de planeet te bevrijden van deze plaag? Ontdek het door je hieronder in te schrijven! 

In samenwerking met het Jane Goodall Instituut

jane goodall institute

LEEFTIJD

10-12 jaar 

ThEMA

Duurzaam leven, plastic 

type

Workshops in scholen 

WAT ZIJN DE VOORWAARDEN OM DEEL TE NEMEN AAN DEZE WORKSHOP?

Voor wie is deze?

De workshop is bedoeld voor leerlingen van de derde graad van het basisonderwijs. Idealiter wordt de workshop gegeven aan groepen van 15 tot 25 leerlingen. 

Waar vindt deze workshop plaats?

Op je school! Zorg voor een groot klaslokaal waar de materialen kunnen worden opgesteld en waar eilanden met banken kunnen worden geplaatst (idealiter ongeveer 4 leerlingen per eiland). Zorg ook voor een projector en eventueel een extra computer of laptop. 

Hoe lang duurt deze workshop?

De workshop duurt twee lesuren (2*50min)

OVERTUIGD? REGISTREER JE NU! 

Dien uw aanvraag in door het formulier in te vullen via de onderstaande knop. Eenmaal ingediend en indien uw school geselecteerd wordt, zal de facilitator in september contact met u opnemen, om een datum voor de workshop af te spreken. Wacht niet te lang, want het aantal plaatsen is beperkt!

Wanneer kan de workshop plaatsvinden?

Je voorkeur voor de dag en het tijdstip waarop de workshop kan plaatsvinden kun je aangeven op het inschrijfformulier. 

Hoeveel kost deze workshop?

Zoals al onze educatieve activiteiten is deze workshop gratis

Overige vereisten

- Jullie klas engageeert zich om een actie uit te voeren en voegt die toe aan onze actiekaart

- Idealiter worden er 2 workshops gegeven op jullie school: eenmaal in de voormiddag aan een groep en eenmaal in de namiddag aan een andere groep. 

- Om deze workshop gratis te kunnen blijven aanbieden en te kunnen verbeteren, vragen we je om na de workshop een evaluatieformulier in te vullen.