Eenzijdige beslissing van de regering Trump is ronduit egoïstisch

Eenzijdige beslissing van de regering Trump is ronduit egoïstisch

Brussel, 1 juni 2017 - Andermaal ontloopt Trump zijn internationale verantwoordelijkheden. Onze regering moet samen met haar Europese partners duidelijk maken dat het eigengereide optreden van de Amerikaanse regering volstrekt onaanvaardbaar is, en dat deze beslissing enorme economische en diplomatieke gevolgen heeft

 

“Het is van cruciaal belang dat Europa op dit kantelpunt opnieuw klimaatleiderschap toont. Daarvoor moet het op zoek gaan naar partners bij de Amerikaanse staten, steden, bedrijven en burgers. Om het belang van het klimaatakkoord te onderstrepen moeten we daarnaast nieuwe strategische partnerschappen smeden met landen zoals China en India", zegt Olivier Beys, beleidsmedewerker klimaat en energie bij WWF.

 

Op dit moment is de Indische premier Modi op tour in Europa, terwijl vrijdag 2 juni een EU-Chinatop plaatsvindt. Beide landen doen het beter dan verwacht op vlak van uitstootreducties en het klimaat. “Onze leiders moeten dit unieke moment aangrijpen om een gedeelde en versterkte ambitie met deze landen te verankeren. Het zou een bijzonder sterk signaal zijn indien Europa voorstelt om haar klimaatplannen tegen 2030 te versterken door ze in lijn te brengen met de huidige economische trends en de doelstellingen vervat in het klimaatakkoord,” besluit Olivier Beys.