Veerle Hermans

Program Manager

Als biologe specialiseerde Veerle in primatologie en natuurbehoud. Ze is ook gepassioneerd door tropische geneeskunde en humanitair werk. Ze vatte haar carrière aan als vrijwilliger voor WWF. Zo deed ze terreinervaring op in de Democratische Republiek Congo (DRC), waar ze werkte voor het bonoboproject in Malebo. Daarna ging Veerle aan de slag als wetenschappelijk onderzoekster en kampmanager in DRC, Oeganda, Kameroen en Ivoorkust, waar ze chimpansees, gorilla’s en bonobo’s bestudeerde. Ze werkte ook als epidemioloog voor Artsen Zonder Grenzen in Sierra Leone, DRC en Liberia. In 2017 keerde ze terug naar België als Programme Officer voor de operationele onderzoekseenheid van Artsen Zonder Grenzen. 

Sinds 2023 zet Veerle haar ruime ervaring in voor WWF-België. Als Program Manager Asia beheert ze onze projecten in Azië. Haar focus ligt op het Mekonggebied in Cambodja. Daar zet ze alles op alles om bedreigde soorten zoals de Irrawaddydolfijn te beschermen, en streeft ze samen met de lokale gemeenschappen naar duurzaam gebruik van natuurlijke rijkdommen. 

Ik heb het enorme voorrecht gehad om onze nauwste verwanten – chimpansees, gorilla’s en bonobo’s – in hun natuurlijke leefgebieden te bewonderen. Een planeet zonder bos en dier kan en wil ik me niet inbeelden. Daarom moeten we onze natuurlijke rijkdommen met man en macht beschermen, en wel nu.