Marie Lebeau

Supply Chain Officer / Lead of Corporate Development

Marie werkt rond geïmporteerde ontbossing in de aanleveringsketens voor landbouwgrondstoffen van Belgische bedrijven. Ze voert campagne rond dat onderwerp en bepleit het bij bedrijven, die ze ook begeleidt met verschillende tools, zoals studies. Daarnaast ontwikkelt ze de strategie voor samenwerkingen met bedrijven binnen WWF-België. 

Voor ze WWF-België kwam versterken, behaalde Marie een master in de toegepaste economische wetenschappen. Daarna hielp ze bedrijven in België en in het buitenland met hun ontwikkeling in de agrovoedingssector, waarbij ze zich meer en meer toelegde op duurzame en lokale voeding en de aanlevering daarvan in steden. Marie stond ook aan de wieg van een start-up die ecologisch verantwoorde bloemen verkoopt. 

Bedrijven moeten gepaste doelstellingen rond milieuprestaties opnemen in hun bedrijfsmodel. En dat is meer dan een morele verplichting: zonder die doelstellingen staat hun toekomst op de helling. Hoezo? Door risico’s voor de aanleveringsketen, druk van consumenten en regelgeving op verschillende bestuursniveaus brengen bedrijven die geen positieve veranderingen doorvoeren, hun activiteiten in gevaar. Ze zetten hun veerkracht op het spel in een wereld die minder en minder stabiel is.