Julie Vandenberghe

Deputy Director National Programmes

Als Deputy Director National Programmes richt Julie zich op de transversaliteit tussen de thema’s waar WWF op werkt  en het politieke werk van WWF. Als bestuurslid van de Klimaatcoalitie en als coördinator van het engagement met de private sector staat Julie ook in nauw contact met een diverse groep van belanghebbenden.

Voordien pleitte Julie voor verbeteringen aan het klimaatbeleid, -actie en -financiering in België in lijn met de doelstellingen in het Akkoord van Parijs. Als voormalig lid van de Belgische UNFCCC-delegatie is Julie ook thuis in internationaal en Europees klimaatbeleid.   

Voor Julie begon bij WWF werkte ze op duurzame ontwikkeling en  natuurbescherming, klimaatverandering en groene economie voor de VN in zuidelijk Afrika en de privésector.

Julie heeft een masterdiploma in Geschiedenis en Politieke Wetenschappen en Internationale Relaties van de Katholieke Universiteit in Leuven en Louvain-la-Neuve.

 

Twitter: @JulieVdberghe

Door samen te werken met overheden, private sector en burgers kunnen we onze impact op het klimaat beperken en de biodiversiteit en ecosystemen veilig stellen.