Bedankt dat je samen met WWF op 28 april 2019 je handen uit de mouwen stak voor de natuur in het Nationaal Park Hoge Kempen.

 

Make It Wild! was een gratis feest voor iedereen die de natuur in België wou ontdekken en beschermen. Een actie voor de natuur, wandelen in het Nationaal Park en leuke animaties, er was voor elk wat wils.

Klaar voor actie! Samen hebben we vormen een gebied omgevormd tot een oase voor biodiversiteit. 

#MoveForNature #ConnectNature #MakeItWild

 

EEN GROTE ACTIE VOOR DE NATUUR

Biodiversiteit speelt een vitale rol in ons dagelijks leven en bestuivers zoals wilde bijen en insecten zijn in gevaar. Bijna 80% van de wilde bijen in Europa zijn al verdwenen. Samen kunnen we actie ondernemen om de biodiversiteit te behouden. Samen hebben we een gebied  teruggegeven aan de wilde natuur. Wil je ook leren hoe je zelf kan bijdragen om de natuur te beschermen in jouw tuin en/of jouw terras? Download ons document.

WAT HIELD DEZE ACTIE PRECIES IN?

Het doel van onze actie voor de natuur #MakeItWild was om (1) een natuurlijke ruimte "wilder" te maken en (2) mensen te tonen dat ze ook thuis iets voor de natuur kunnen doen, in hun tuin, op hun terras of zelfs in hun dorp of stad. We hebben een grasvlakte getransformeerd tot een gebied voor wilde fauna en flora.

Samen hebben we verschillende plekken gecreëerd voor verschillende specifieke ecosystemen, gaande van

  • het planten van een bloemenweide
  • het planten van aromatische kruiden
  • het bouwen van een insectenhotel
  • het voorbereiden van een stukje 'wilde natuur' (ruigte)

 

WANDELEN IN HET NATIONAAL PARK HOGE KEMPEN

We hebben jou uitgenodigd om tijdens een wandeling van 4 km (of meer – volledig jouw keuze) te genieten van de schoonheid van het Nationaal Park Hoge Kempen en onze natuurbehoudsprogramma's in België te ontdekken.

Tijdens de wandeling kon je kennis maken met enkele wilde dieren uit België: de wolf, de wilde kat, de otter en de zwarte ooievaar. 

EEN MINI FESTIVAL VOOR DE NATUUR

Naast de actie voor de natuur en de ontdekking van het Nationaal Park, gaven we deze dag een festivalsfeer met foodtrucks met lokale en duurzame gerechten, live muziek met miniconcerten, activiteiten over de natuur voor iedereen…

MAKE IT WID! WAS:

  • Een ontdekkingstocht van minstens 4 km in het Nationaal Park Hoge Kempen.
  • De ontdekking van WWF natuurbehoudsprogramma's in België en de ontmoeting met onze experten.
  • Een geweldige actie voor de natuur
  • Een festivalsfeer met miniconcerten gedurende de dag en gratis activiteiten/workshops over de natuur voor alle leeftijden.
  • Lokaal en duurzaam eten.

 

Bedankt aan onze partners:

 

GOOGLE MAPS

 

EEN VRAAG?

Als je een vraag hebt, kan je onze veelgestelde vragen raadplegen of contact met ons opnemen via e-mail [email protected] of telefonisch op 02 370 09 20.