evenement

Klimaatmars 2023

25.000 natuurliefhebbers wandelden voor het klimaat. Dank je wel!

Elke 0,1°C telt!

Samen kwamen we op straat om daadkracht en oplossingen te eisen voor de klimaatcrisis. Hitte, droogte, overstromingen, bosbranden … We hebben het deze zomer allemaal gezien. Het is overduidelijk dat overheden meer moeten doen om de oorzaak ervan te stoppen en de gevolgen te helpen vermijden. Elke 0,1°C meer opwarming maakt klimaatrampen intenser en frequenter. Daarom stuurden we samen een sterk signaal tijdens COP28! We verkleedden ons als dieren om de onmisbare rol van de natuur bij de aanpak van de klimaatcrisis te benadrukken. Was jij er ook bij?

Praktisch

Datum

Zondag 3 december 2023

Tijd

12 uur: WWF kantoor
12.30: Albert II Laan 9
13 uur: Start van de mars

Locatie

Voor het WWF-België kantoor op Emile Jacqmainlaan 90, 1000 Brussel

Vragen?

[email protected]

De voorbije tijd heeft het extreme weer in België en overal ter wereld (droogtes, overstromingen, bosbranden, hittegolven) al vele slachtoffers gemaakt en kostbare natuur verwoest. Natuur die we nodig zullen hebben om ons te beschermen tegen meer rampen die eraan komen. Er is doortastend beleid nodig om de gevolgen maximaal te beperken, te beginnen bij de meest kwetsbare mensen, die als eerste de gevolgen zullen voelen van een falend beleid.

De natuur is niet alleen mooi, ze is ook onze bondgenoot in de strijd tegen de klimaatverandering. Door de voorkeur te geven aan natuuroplossingen kunnen we de gevolgen van klimaatrampen zoals overstromingen verminderen.