evenement

Klimaatmars 2022

Loop op 23 oktober mee tijdens de klimaatmars

Walk for your future

... dat is wat we allemaal gaan doen tijdens de klimaatmars in Brussel op zondag 23 oktober. Samen komen we op straat om daadkracht en oplossingen te eisen voor de gevolgen van de klimaatverandering. Hitte, droogte, overstromingen, bosbranden, ... we hebben het deze zomer allemaal gezien en het is overduidelijk dat we in actie moeten komen. Doe je mee?

Tijdens de mars

Wandel op zondag 23 oktober mee met WWF. We spreken af voor het kantoor van WWF-België aan de Emile Jacqmainlaan 90 en vervoegen daarna de rest van de mars. Neem jouw persoonlijke boodschap mee, verkleed je, neem je instrument mee, ... We maken er een positief evenement van!

Praktisch

Datum

23 oktober 2022

Tijd

Afspraak om 13 uur

Locatie

Voor het WWF-België kantoor op Emile Jacqmainlaan 90, 1000 Brussel

De voorbije tijd heeft het extreme weer in België en overal ter wereld (droogtes, overstromingen, bosbranden, hittegolven) al vele slachtoffers gemaakt en kostbare natuur verwoest. Natuur die we nodig zullen hebben om ons te beschermen tegen meer rampen die eraan komen. Er is doortastend beleid nodig om de gevolgen maximaal te beperken, te beginnen bij de meest kwetsbare mensen, die als eerste de gevolgen zullen voelen van een falend beleid.

De natuur is niet alleen mooi, ze is ook onze bondgenoot in de strijd tegen de klimaatverandering. Door de voorkeur te geven aan natuuroplossingen kunnen we de gevolgen van klimaatrampen zoals overstromingen verminderen.