Move4nature

Kom in beweging voor de natuur en voeg jouw kilometers toe aan de Move4Nature-campagne! Of je nu wandelt, loopt, roeit of skate, jouw afstand toevoegen is als een handtekening onder een petitie zetten. Beweeg voor de natuur en vraag dat deze beschermd en hersteld wordt!

We zijn maar zo gezond als de natuur rond ons. Maar de Europese natuur is in sneltempo aan het afnemen en klimaatverandering zal dit enkel erger maken. In maart zou de Europese Commissie een wetsvoorstel doen dat wettelijke doelen zou stellen om de natuur in heel Europa te herstellen. Maar onder druk van belangengroepen is deze wet uitgesteld naar juni 2022. Natuurherstel kan een echte game-changer worden en een win-win-oplossing voor de klimaat- en biodiversiteitscrisis. Om dit mogelijk te maken, moet het op tijd, geloofwaardig en amibitieus gebeuren.

Iedereen kan dingen in beweging zetten

Of het nu te voet of op wielen is, in de bergen, het bos of bij je favoriete meer, elke keer dat je de natuur ingaat, kan je ingeven hoeveel kilometers je hebt afgelegd. Deel je ervaring op sociale media met een boodschap over waarom de natuur belangrijk voor je is en waarom we er zorg voor moeten dragen met de hashtags #Move4Nature en #RestoreNature.

Vul het formulier in elke keer dat u tussen nu en juni in beweging komt voor de natuur en laat zien dat de aanstaande natuurherstelwet geen gemiste kans mag worden. Het herstellen en beschermen van de natuur gaat over het veiligstellen van een veiligere toekomst voor ons allemaal. Help ons de eerste mijlpaal van 178.000 kilometer te bereiken, dat is 15% van de lengte van alle rivieren in Europa opgeteld, en we zullen deze overhandigen aan de Europese Commissie en de EU-ministers van leefmilieu.

Dus waar wacht je op? Kom in beweging voor de natuur!

Wil je samen met anderen deelnemen aan deze actie? Kom bij Team Panda en loop met ons de 20km door Brussel op 29 mei!