Earth Hour was een daverend succes, in België en wereldwijd!

Earth Hour was een daverend succes, in België en wereldwijd!

Zaterdag 23 maart om 20.30 uur vierden we Earth Hour. Miljoenen mensen en honderden steden in 180 landen gaven een uur voor de natuur: door de lichten te doven, een wandeling te maken, te mediteren … Ook in Brussel was Earth Hour een magisch moment. Met honderden zwierden we de benen los tijdens onze bruisende silent disco in de Beurs van Brussel.

WWF riep Earth Hour in het leven in 2007. Sindsdien groeide het concept uit tot de grootste jaarlijkse actie voor de natuur ter wereld. Sinds die eerste editie in 2007 staat Earth Hour bekend als het uur waarin de lichten uitgaan. Met die symbolische actie benadrukken we hoe belangrijk het is dat we samenwerken om onze planeet te beschermen. We hebben er namelijk maar één. Intussen is het concept geëvolueerd: Earth Hour omvat nu elke inspanning waarmee je onze planeet beschermt.

Hoe kan een uur de wereld veranderen? Zestig minuten vliegen zo voorbij. Maar als miljoenen mensen – van Afrika tot Noord- en Zuid-Amerika, van Oceanië over Azië tot Europa – samen een uur voor de natuur geven, hangt er magie in de lucht. Earth Hour is een baken van hoop, een massale oproep tot meer natuur. Die roep weerklonk ook dit jaar in alle uithoeken van de wereld.

Earth Hour in België: silent disco, en zoveel meer!

In eigen land wijdden duizenden mensen zaterdag tijd aan onze natuur. Sommigen mediteerden, anderen maakten een natuurwandeling. Misschien doofde jij mee de lichten. Of misschien danste jij voor de natuur tijdens onze silent disco!

Silent Disco WWF-Belgium

Daarvoor sloegen we de handen in elkaar met Brussel Stad: samen organiseerden we een prachtig Earth Hour-event in de Beurs van Brussel (foto's). Twee uur lang gonsden de beats van de drie DJ's van Fools Sound Machine door de koptelefoons van de honderden bezoekers die gratis kwamen dansen voor de natuur. Aan iedereen die er was: dank je wel voor je uitbundige dansmoves!

Iedereen keerde naar huis met een zakje wildebloemenzaadjes. Zo laten we ons aanstekelijke enthousiasme voor de natuur verderbloeien!

Earth Hour wereldwijd

Van Sydney Opera House tot het Empire State Building, van de Akropolis tot de Faisalmoskee in Pakistan, van de Tokiotoren tot de Brusselse Grote Markt en het Atomium: overal ter wereld hulden iconische gebouwen zich een uur lang in duisternis.

Burgers van 180 landen lieten hun verbeelding de vrije loop en verbaasden ons met vindingrijke acties voor onze planeet. De teller staat nu op 1.472.995 uur voor de natuur – en er blijven maar uren binnenrollen! Natuurliefhebbers maakten stranden schoon, recycleden en upcycleden, zongen, dansten, rapten, liepen, plantten (ongelooflijk veel) bomen en wilde bloemen, mediteerden, volgden webinars, zamelden fondsen in, kookten duurzame maaltijden ... Jullie enthousiasme is hartverwarmend!

Van lokale gemeenschappen tot metropolen: burgers vanover de hele wereld spanden zich samen in om onze planeet te beschermen en onze natuur te herstellen. Samen maakten we van Earth Hour het grootste uur voor de natuur.

Tour Eiffel Paris
Panthéon Rome
Sydney Earth Hour
Inscrivez-vous à notre newsletter mensuelle