25.000 keer dank je wel voor het klimaat!

25.000 keer dank je wel voor het klimaat!

Vorige zondag trokken we met 25.000 natuurliefhebbers door de straten van Brussel. Dat zoveel mensen zich niet lieten afschrikken door de ijzige kou, was simpelweg hartverwarmend. Dank je wel!

Van ‘Natuur, klimaat, zelfde zaak!’ tot ‘Plus chaud, plus chaud, on est plus chaud que le climat !’ – op 3 december schalden de natuurslogans door de hoofdstad. Bij WWF maakten we er een beestige mars van – we verkleedden ons als dieren en vormden met de bomen van BOS+ een levend bos.

Om 10 uur kwamen de eerste WWF-aanhangers aan op de Emile Jacqmainlaan. Iets later waren ze onherkenbaar: onze grime-artiesten toverden hen om tot tijgers, luipaarden, papegaaien en reptielen. Met de verfborstel in de aanslag ontwierpen we onze actieborden. Om 12.30 uur verzamelden we voor ons kantoor voor een groepsfoto. Daarna waren we klaar om ons aan te sluiten bij de rest van de klimaatmars.

We kwamen op straat met een duidelijke boodschap voor onze beleidsmakers: elke tiende van een graad telt. 2023 gaat de boeken in als het warmste jaar ooit gemeten. We hebben dus geen tijd voor mooie woorden zonder acties. COP28 moét zorgen dat wereldleiders hun klimaatbeloftes waarmaken.

Aan iedereen die erbij was: bedankt! Zin om die mooie momenten te herbeleven? Op ons Facebookprofiel vind je al onze foto’s! Kon je niet komen? Dan hopen we je volgend jaar te mogen verwelkomen!