WWF Youth Team

kom samen in actie

WE CAN ACT, TOGETHER!

Bij WWF zijn we ervan overtuigd dat jongeren een onmisbare rol spelen in de overgang naar een duurzamere toekomst! 

Via het gratis WWF Youth Team programma kunnen jongeren deel uitmaken van een internationale beweging van changemakers die in actie willen komen voor hun toekomst.

Opgelet, inschrijvingen zijn gesloten.

Het doel van het programma?

Het WWF Youth Team programma richt zich tot jongeren tussen 16 en 25 jaar uit heel België die, net als jij, de nodige steun en opleiding willen krijgen om in actie te komen voor het milieu, om zo geëngageerde burgers te worden die vandaag een verschil kunnen maken voor hun toekomst.

Het voornaamste thema dit jaar is, in het kader van het internationale Eat4Change-project, duurzame voeding, en de impact van onze voeding op het klimaat en de biodiversiteit.

OP ZOEK NAAR EEN STAGE ?

Praktische informatie

Tijdens ons programma van negen maanden zal je de kans krijgen om opleidingen te volgen die je vaardigheden versterken, kennis vergroten en je zullen helpen om een echte changemaker te worden.
Parallel daaraan zal je acties opzetten om duurzame voeding in onze maatschappij te bevorderen en de impact van onze voeding (consumptie en productie) op het klimaat en de biodiversiteit te verminderen.

Het grote pluspunt? De opleidingen zullen volledig in een "bottom-up" benadering worden opgezet volgens de behoeften en interesses van de groep. Zo willen we jullie de nodige instrumenten aanreiken om met ons samen te werken en samen actie te ondernemen voor onze planeet.

Kortom, WWF biedt je een veilige omgeving waarin je alle de steun kunt krijgen om je stoutste dromen te realiseren!

Ons programma zal je veel kansen bieden die je niet wilt missen!
Op het menu:

  • Profesionele opleidingen krijgen;
  • Het organiseren van acties en evenementen rond duurzame topics;
  • Samenwerken met WWF om andere jongeren te inspireren op onze sociale netwerken (via Instagram, TikTok en het platform i-Eat4Change);
  • De mogelijkheid om samen te werken met WWF experts rond policy, business cooperation, communicatie en events;
  • Het hele jaar door zullen er meerdere leuke teambuidlingactiviteiten plaatsvinden, waarvan je er enkele mee zal helpen organiseren;
  • En vele andere ideeën uit te voeren die jij ons zal kunnen voorstellen!

Het programma loopt van september 2022 tot mei 2023.

Als je je graag bij ons wilt aansluiten, wees dan bereid om 2 tot 3 weekends en 3 dagen aanwezig te zijn voor acties, events en trainingen. Hierbovenop zullen we regelmatige online meetings houden, afhankelijk van de behoeften van de groep en de acties die jullie zullen uitvoeren.

Blokkeer alvast de volgende data in je agenda (in afwachting van de vaststelling van de andere): 

  • Zaterdag 3 september, voor het tof recruiteringsevent;
  • Het eerste opleidingsweekend van het Youth Team van 7 tot 9 oktober 2022;
  • De klimaatmars op zondag 23 oktober;
  • Het slotweekend van het programma van 21 tot 23 april 2023;

Onze 3 pijlers

COMMUNITY

Deel uitmaken van het WWF Youth Team is een kans om een echte gemeenschap te creëren, een beweging van jonge mensen die zich inzetten voor de natuur.
Het is ook veel leuker om samen te werken aan een gemeenschappelijk doel!

ACTIE

Het WWF Youth Team, dit is jouw kans om oplossingen te bedenken voor actuele problemen en projecten uit te voeren om een gedragsverandering teweeg te brengen die een duurzame toekomst garandeert.

HOOP

Bij WWF weten we dat verandering dringend is, maar dat het nog niet te laat is en dat ieder van ons nu een verschil kan maken, ongeacht onze achtergrond, ervaring, geslacht of leeftijd!

Certains membres de l'équipe jeunesse ont marché avec le WWF pour la marche pour le climat tout en faisant la promotion de leurs actions.

👋

Heb je een specifieke vraag?

Neem contact met ons op via [email protected]