Educatief materiaal

Video over de bedreigingen voor de biodiversiteit en een gratis spel "biodiversi-links"

Ontdek samen met Miero de bedreigingen en oplossingen voor het verlies aan biodiversiteit!

Wellicht heb je met je leerlingen de eerste video over de biodiversiteit al gezien en het daarmee gepaarde domino-spel gespeeld? Indien niet, kan dit via deze link. In de eerste video had Miero, de miereneter, het over de betekenis en het belang van de biodiversiteit.

In deze tweede video ontdekken de leerlingen wat de bedreigingen zijn voor de biodiversiteit en welke gevolgen daarmee gepaard gaan. Miero neemt de leerlingen mee naar Berry, de ijsbeer, waarvan het leefgebied alsmaar kleiner wordt. En naar het regenwoud waar de orang-oetans zich uit de voeten moeten maken. Maar we ontdekken met Miero ook tal van oplossingen om het verlies aan biodiversiteit een halt toe te roepen.

LEEFTIJD

6 - 12 jaar voor de video
9 - 14 jaar voor het spel

Thema

Biodiversiteit

type

Spelletjes, video's, poster

Deze educatieve tool bestaat uit:

  • Een video waarin de leerlingen, samen met Miero de miereneter, alles te weten komen over de bedreigingen voor de biodiversiteit en wat wij kunnen doen. De video bestaat uit 5 minuten en kan onderaan deze pagina worden bekeken.
  • Het spel "biodiversi-links" dat leerkrachten gratis kunnen bestellen op het einde van deze pagina! Dit spel bestaat uit een grote poster en een aantal kaarten. Zoals de naam doet vermoeden moeten de leerlingen de verbanden vinden tussen de oorzaken voor het biodiversiteitsverlies en de gevolgen. Meer uitleg over het spel kan worden teruggevonden in de lerarenfiche.
  • Een lerarenfiche, die hieronder gedownload kan worden voor het lager en secundair onderwijs afzonderlijk. In de fiche kan de volgende info worden teruggevonden: de leerplandoelstellingen, de lesdoelen, de hoofdstukken in de video met de respectievelijke timing en een uitleg over het spel.

Bekijk hieronder de video:

Ter info: op YouTube kan de ondertiteling geactiveerd worden.


Bestel hieronder gratis het spel!