VOER MEE ACTIE VOOR HET KLIMAAT
EN ONZE NATUUR!

 

WAAROM?

We voelen het allemaal aan den lijve. De planeet warmt op. De wetenschappelijke wereld luidt al jaren de alarmbel. Ook met de biodiversiteit gaat het niet goed. Het ene na het andere alarmerende rapport vraagt dringend om maatregelen. Want we kunnen het tij nog keren. Maar dan moet het wel nu gebeuren. Als we de wereldwijde opwarming willen beperken tot 1,5 graden zoals het historische akkoord van Parijs voorschrijft dan moeten regeringen vooral in actie schieten. Als we de 6e massa-extinctie willen stoppen moeten we van ons laten horen.

De laatste week van september vind in New York een belangrijke VN-top plaats waar klimaat hoog op de agenda staat. Diezelfde week brengt de VN een nieuw rapport uit over de invloed van klimaatverandering op de oceaan en dat dreigt ook weer geen opbeurende boodschap te worden, niet in het minst voor een landje aan de zee zoals het onze, dat dreigt slachtoffer te worden van de stijgende zeespiegel.

Nochtans blijven sommige politici in ons land de kop in het zand steken. In december moet ons land een nieuw klimaatplan indienen bij Europa. Elke nieuwe regering zal dit als eerste dossier op zijn bord krijgen. We moeten onze beleidsmakers duidelijk maken dat hun kiezers willen dat ze dit serieus nemen en maatregelen afkondigen.

WWF heeft in dit verband een eisenbundel gemaakt. Lees hier wat we vragen van de politieke partijen.

WAT?

WWF roept daarom op om vrijdag 20 september, bij de start van een wereldwijde actieweek voor het klimaat, gehoor te geven aan de oproep van jongeren en de Belgische Klimaatcoalitie om massaal de straat op te gaan. De komende 5 à 10 jaar zijn bepalend voor onze toekomst. De tijd voor actie is NU. Onze toekomst en die van alle komende generaties hangt ervan af.

Tips: Gebruik de hashtahs #FridaysForFuture en #wwfbelgium als je op sociale media over de klimaatmars communiceert. 

MEEBRENGEN?

Zoveel mogelijk mensen!

PRAKTISCHE INFORMATIE

WAAR?

  • Afspraak op vrijdag 20 september in de Emile Jacqmainlaan 90 in Brussel.
  • Tussen 12u30 en 13u verzamelen we daar voor het hoofdkwartier van WWF België.
  • Om 13u30 sluiten we aan bij het milieublok van de grote betoging aan het Schumanplein.
  • De klimaatmars eindigt vanaf 17 uur aan het Jubelpark.

HOE?

Kom op een duurzame manier naar Brussel. Met de fiets, met de trein of nog andere vervoersmodi.

Laat weten dat je erbij bent via het facebookevent.