biodiversité biodiversiteit

Evenement

Kom naar het eerste Biodiversiteitsweekend

Op zaterdag 20 en zondag 21 mei, het weekend voor Wereldbiodiversiteitsdag (22 mei), organiseert WWF samen met 12 projecten van het Fonds voor natuur bij ons het allereerste Biodiversiteitsweekend. Doe mee en dompel jezelf onder in de natuur!

Op 12 locaties in België kan je evenveel projecten bezoeken die hun deuren openen voor het grote publiek. Help de natuur een handje onder begeleiding van gepassioneerde natuurliefhebbers. Zij stellen hun project aan je voor en leiden je rond, begeleiden een opruimactie, of zetten je aan het werk.

Je kan kiezen uit een waaier aan activiteiten. Wil je een rivier of kanaal helpen opruimen? Een natuurwandeling maken? Vrijwilligerswerk doen in een bloementuin, of een rondleiding krijgen door fantastische projecten die onze natuur een boost geven? Het kan allemaal!

In totaal kan je kiezen uit 35 activiteiten bij 12 projecten. Er is plek voor 663 personen, dus snel zijn is de boodschap.

Bekijk het volledige programma en schrijf je gratis in!

Over de projecten

De projecten die je tijdens dit evenement kan bezoeken, zijn 12 van de 47 laureaten die WWF-België in 2022 steunde met het ‘Fonds voor natuur bij ons’. Met dat fonds wil WWF-België kleinschalige projecten die lokale natuur ten goede komen, ondersteunen met een bedrag tot 5.000 euro. Zo zorgen we samen voor directe, positieve impact op de Belgische biodiversiteit.

biodiversité biodiversiteit
biodiversité biodiversiteit

Fonds voor natuur bij ons 2

Heb je zelf een natuurproject dat wel wat extra steun kan gebruiken? Doe dan mee met de tweede editie van het Fonds voor natuur bij ons. Dien je projectaanvraag in voor 22 september.