Educatief materiaal

Radio Oorwoud op Pad - een concert op jouw school?!

een concert van Radio oorwoud op jullie school?!

We hebben geweldig nieuws voor jullie! Radio Oorwoud, de beestige groep muzikanten die liedjes over de natuur schrijft, gaat op scholentour!

Radio Oorwoud - de liedjes

Radio Oorwoud is een groepje muzikanten die, in samenwerking met WWF, 3 albums heeft uitgebracht. Hun liedjes gaan over de biodiversiteit, klimaatverandering, maar ook over hoe leuk het is om in de natuur te ravotten! Hun liedjes zijn beschikbaar via muziekplatforms zoals Spotify en Soundcloud. Er zijn ook nog een beperkt aantal CD's beschikbaar via onze website.

Radio Oorwoud op Pad - schooltournee

Radio Oorwoud gaat in 2024 op tour om concerten te spelen op een aantal scholen! En weet je wat? Dat is volledig gratis én JOUW school kan daar bij zijn! Daarvoor zijn er een aantal vereisten, die je verder op deze pagina kunt terugvinden. Aarzel niet en schrijf je snel in want het aantal plaatsen is beperkt. De uiterste inschrijfdatum is maandag 18 december 2023. De geselecteerde scholen worden ten laatste tegen midden januari gecontacteerd.

Leeftijd

3e t.e.m. 6e leerjaar lager onderwijs

thema

Biodiversiteit, klimaatverandering, wilde dieren, ...

type

Muziek, activiteiten in scholen, wedstrijden, acties

ontdek het lessenpakket dat hier bij hoort

Het nieuw ontwikkelde lessenpakket draait rond de liedjes die Radio Oorwoud speelt tijdens hun scholentournee. Rond dit lessenpakket werken met de leerlingen is dan ook een vereiste om een concert van Radio Oorwoud te laten doorgaan op jullie school. Het lessenpakket kan hier gratis worden gedownload.

Wat moet je doen om kans te maken op een concert? Enkele voorwaarden.

 1. Toon hoe gemotiveerd jullie zijn!
  Kies jullie lievelingsliedje van Radio Oorwoud uit, maak daar een poster van en stuur deze naar ons op. Stuur een mail met jullie foto naar [email protected] met als titel "Radio Oorwoud op Pad + naam school". (voor 18 december)
 2. Werk rond het educatief pakket
  Jullie werken tussen het moment van jullie inschrijving en de dag van het concert rond het "Radio Oorwoud op Pad - lessenpakket". In deze lessenreeks komen de liedjes van Radio Oorwoud aan bod die ze tijdens hun concerten spelen.
 3. Hoe inschrijven?
  Vul het inschrijvingsformulier correct en volledig in voor 18 december.
 4. Wanneer?
  Je school is beschikbaar op een van de data die vermeld zijn in het inschrijvingsformulier (in maart en juni 2024).

5. Aantal concerten en aantal leerlingen
Indien jullie school geselecteerd wordt, zal er niet één maar TWEE concerten worden gegeven aan twee verschillende groepen op jullie school. Elk concert duurt ongeveer 50 minuten en wordt gegeven aan een groep van minimum 50 en maximum 80 leerlingen. Gelieve de leeftijd en aantal leerlingen voor groep 1 en groep 2 aan te duiden in het inschrijvingsformulier.

6. Te weinig leerlingen... Wat nu?
Indien jullie school te weinig leerlingen heeft om te voldoen aan de voorgaande voorwaarde, staat het jullie vrij om jullie in te schrijven samen met een andere school. De verantwoordelijkheid en coördinatie ligt bij de inschrijver.

7. Locatie
De concerten gaan daar op de school en de school voorziet een plek die hiervoor geschikt is (overdekte speelplaats, in de sportzaal, enz.). De concerten kunnen buiten of binnen doorgaan, maar hou rekening met eventueel regenachtig weer en voldoende plaats voor alle deelnemende leerlingen en een plaats waar Radio Oorwoud het materiaal kan opstellen.

8. Andere vereisten
Gelieve ook het volgende te voorzien Radio Oorwoud: een parkingplaats, een lokaal dat voor een na de concerten kan worden gebruikt zodat de artiesten zich kunnen omkleden.

9. IN ACTIE!
Voor of na de concerten verrichten jullie met de leerlingen één of meerdere acties die jullie toevoegen aan onze "actiekaart". Klik hier voor meer info.